KANSKJE DET ER SUNNEST Å LA DET VÆRE?

14. desember 2017 | Kropp

Jula er for meg ren hygge. Jeg elsker absolutt alt med julen!

Jeg elsker å lage mat, kjøpe inn gaver, pakke inn og pulse rundt for alle her hjemme.  Men jeg vet at ikke alle har det sånn med jula, eller førjulstiden. Mange legger lista høyt. Det er avslutninger her, julebord der og i det hele tatt et stort mas og jag fra slutten av november til man krasjlander i sofaen 1. januar!

Og midt oppe i det hele har man sånne som meg. Ja, sånn som meg. Som snakker om å holde motivasjonen oppe, prioritere, lage energi, skvise inn en liten treningsøkt her og der, fordi alt er bedre enn ingenting!

Men er det egentlig nødvendig?! 

Mitt svar er nei. Det er egentlig ikke nødvendig. I mange tilfeller kan det faktisk virke mot sin hensikt.

Trening + stress = dårlige resultater

For når jeg oppfordrer til trening, så er det fordi jeg ønsker at det skal gi deg noe positivt. At kanskje det gir deg litt ekstra energi og overskudd i en hektisk periode. Eller at det gir deg en god følelse av å prioritere deg selv i en tid hvor mange forpliktelser går foran.

Men om ikke trening er ditt lille nød batteri i desember, så ikke ha dårlig samvittighet for det!

 

Jeg pleier alltid å si at mitt mål med julen er å møte nyåret litt sprekere.

Når jeg sier det så mener jeg ikke nødvendigvis at jeg skal løpe 5 kilometeren fortere. Jeg mener at jeg ønsker å bruke julen og juletiden på ting som gir meg god energi og hjelper meg med å koble av og lade opp.  For meg er det god mat, frisk luft, familietid, koselige filmer, en god bok, julegodis (både med og uten sukker 😉 ) og en liten treningsøkt om muligheten byr seg.

En uke, to uker, tre uker uten trening er ingen krise. Jo, den første økta i januar er vanvittig tung, og av og til kan det kanskje være litt vanskelig å hoppe rett inn i de gode rutinene igjen, men det ordner seg. Hvem vet. Kanskje et lite avbrekk både gir motivasjonen et boost og kroppen litt godt?

 

Stort Smil

Desiree

 

14. desember 2017 | Kropp