Kanelsnurrer med kokos-sukker.

24. mars 2014 | Uncategorized

Kanelsnurrer går aldri av moten hjemme hos oss. Sesongbassert jo, men aldri av moten.

Kanelsnurrer får også lov til å forbli kanelsnurrer når jeg baker dem.
Ikke misforstå meg. Du kan lage en masse godis med mandelmel, proteinpulver og kanel. Du kan også kalle det kanelsnurrer, men det er ikke kanelsnurrer.

Helt uten justeringer er disse ikke, men tro meg når jeg sier det, det kjennes ikke på smaken <3

Det største bytte jeg har gjort er at jeg har byttet ut 150g sukker med 150g kokos- sukker.

Kokossukker er ikke uten kalorier og består hovedsakelig av karbohydrater.
Skuffet?
Ikke bli det da.
Konsentrasjonen av andre næringsstoffer er høyere i kokossukker enn i hvitt sukker, og den glykemiske indeksen er mye lavere.
Hvittt sukker er dessuten en liten vitamin- og mineralrøver ? kroppen må ta dyrebare vitaminer og mineraler fra reservene sine for å forbrenne det.

Til sammenligning inneholder imidlertid kokossukker dobbelt så mye jern, 4 ganger mer magnesium og 10 ganger mer sink enn rårørsukker. Kokossukker inneholder dessuten mange av B-vitaminene: B1, B2, B3 og B6.

For 7 store kanelsnurrer trenger du:

250g fibramel
250g hvetemel
150g kokos- sukker
1/2 ferskgjær
1 egg
2,5 dl rismelk

50 g smør i terninger

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret.

Jepp du leste riktig. Ikke noe temperert melk med gjær i osv, osv.
Kna deigen godt i ca.10 min.

Nå kan du kna inn smøret.
Jobb med deigen i noen minutter til før du setter den til heving i 45min.

Deigen kjevles ut til en stor avland firkant, også kalt rektangel.

Smør et tynt lag med smør på halve og strø over sukrin gold og kanel.

Brett rektangelet i to før du skjærer den ut i syv strimler.
Strimlene tvinnes og knytes.

Stekes på 220 grader i 20 minutter.

Smaker helt klart best på en liten topptur.

Håper det smaker.

– Desiree


#funksjonellmat


#supermat


#familiemat


#kanelsnurrer


#cocosasukker


#kokossukker


24. mars 2014 | Uncategorized

Kommentarer (9)

  1. Hverdagsliv: Jeg er håpløs på gjærbakst, men disse ble bra. Tror cluet var eltingen 🙂 nesten en treningsøkt 😉

  2. Dette så bare så godt ut, du er så flink! 🙂 Og kanelsnurrer er en stor favoritt! Men er det mulighet for å bruke egg erstatning i denne baksten tror du?

  3. Hei!Er det mulig å bruke kokossukker istedenfor sukrin gold sammen med kanelen i bollene?

Comments are closed.