Kanelknutetid.

28. oktober 2014 | Godis og kaker

Jeg trenger sjeldent en undskyldning for å spise kanelknuter, men grått vær og tidlige kvelder hjelper. Hehe.

Hvis du leter litt igjennom kategorien mat og oppskrifter her på bloggen så finner du ganske mange varianter av kanelsnurrer, kokosknuter, sjokoladesnurrer osv, osv. Noen er lavkarbo, noen paelo, noen er fri for raffinert sukker, denne er sukkerfri, fiberrik og fettfattig.

Du trenger:

1 kg fibramel
25g gjær
100 g sukrin gold
50 g smør
5 dl temperert melk
1 egg.

Slik gjør du:
Rør ut gjæren i melken og tilsett alle de andre ingrediensene. ELT! Ønsker du et stort luftig bakeværk må du elte!
Jeg har ingen kjøkkenmaskin, så brettet opp ermene og knadde i vei i 20 minutter.

La deigen heve i en time før du lager snurrer eller knuter.

Over til fyllet. 
Fettmengden er allerede halvert i denne oppskriften, men jeg kniper ennå mer inn på fettet ved å droppe smørfyllet. Vi blander sukrin gold med kanel og strør rikelig på i svingene.

Har du tid så la dem gjerne etterheve i nye 30 minutter. Pensles med et egg og stekes i 15 minutter på 200 grader.

– Desiree.


#familiemat


#sunkost


#sukkerfri


#fettfattig


#fibermat


28. oktober 2014 | Godis og kaker