KANEL GRIFLER | søte og sunne

14. august 2019 | Godis og kaker | 3 kommentarer

reklame for www.fitfocus.no

Onsdag betyr som vanlig lillelørdag, og en søt og sunn oppskrift på bloggen. Denne onsdagen tenkte jeg at jeg skulle bjuda på en oppskrift fra fitfocus, nemlig disse søte og sunne kanel griflene.

Ikke bare er de supergode – de skal hverken eltes eller heves. Og selv om ingredienslisten tyder på at disse nesten er litt for sunne, så ble de smaksgodkjent av alle hjemme hos meg, både de på 1,5 år, 11 år og 30+ 😉

Til ca. 9 stykker trenger du:

Ingredienser

  • 300 g havremel
  • 8 ss sukrin gold
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts kardemomme
  • 40 g smør
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 medium stort egg
  • 1/2 dl mandelmelk/melk/vann

Fyll:

  • 11 dadler
  • 3 ss kanel
  • 100 g smør

Fremgangsmåte

Til fyllet:

  • Ta stenen ut av dadlene og legg dem i en bolle. Dekk dem med varmt vann mens du lager deigen.
  • Hell av vannet og tilsett smør og kanel. Mos det hele sammen med en stavmikser eller gaffel.

Til deigen:

  • Bland sammen alle de våte ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok, og tilsett deretter alle de tørre ingrediensene
  • Sett ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Kjevle ut deigen mellom to stykker bakepapir. Den skal vare ca. 1 cm tykk. Bre over kanelfyllet i et tykt lag og rull sammen. Del opp i 9-12 biter – ca. 2 cm tykke.
  • Stekes midt i ovnen i 25 minutter.

Jeg mistenker at denne deigen også kan brukes til pizzasnurrer! Bare å droppe søtningen. Skal garantert testes!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

Kommentarer (3)

  1. Hei. Har en liten som er like gammel som Herman. Men har vært skeptisk til sukrin til henne. Men hva tenker du om det? Kan sukrin evt byttes med kokosblomstsukker?

    1. Siden det ikke finnes noen rettningslinjer for dette har jeg gjort det personlige valget å følge samme retningslinjer for sukrin som sukker egentlig 🙂 Men dette er bare mitt – personlige valg, og for å være helt ærlig så er jeg ikke så opptatt av det. Han får smake det meste han viser interesse for – vi er heller nøyere på å ikke spise kaker og godis foran ham 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.