Kan jeg ikke bare få lov til å spise smør på grøten min?!

1. mars 2016 | Kropp

I min bransje er det egentlig bare en ting som irriterer meg. Og det er folk som mener at det bare finnes en riktig måte å spise på hvis man vil ned i vekt, at det bare finnes en måte å trene på hvis man vil bli sterkere, at den treningsformen er best om du vil har bedre kondisjon, at du ikke må finne på å trene sånn om målet ditt er sånn, at det bare finnes en eller to eller tre riktig måte å leve sunt på. Tull! 

Senest i dag ble jeg konfrontert med at jeg hadde smør på frokostgrøten min. Nøttesmør er jo mye sunnere. Og eggehvitene mine ville fitnessdamen byttet ut med proteinpulver, eller så ville hun brukt hele egget! Oki…. Jeg kan jo ikke si at nøttesmør ikke er sunnere enn bremykt, men betyr det noe? Må jeg virkelig putte rå eggeplomme i grøten min? Det smaker ikke godt!

Tildligere på morningen fikk jeg mail fra en angående innlegget mitt om å få fart på vektreduksjon. Han mente at lavksrbo var den eneste måten å få fart på vektredusksjon på! Jeg takket for engasjement og nevnet at lavkarbo er flott for de som sliter med hormonelle ubalanser, men nå er det ikke sånn at alle gjør det! Og derfor er ikke lavkabo den enese løsningen for alle, men en god løsning for noen.

For noen uker siden ble det kommentert at jeg kalte en oppskrift for fettfattig. Herreguuuuud, den inneholdt jo 2 ss smør. Ja….. fordelt på 10 boller…


Mange sliter med negative opplevelser rundt livsstilsforandring. Og med den tilnærming folk flest har til det med å endre livvstil så kan jeg godt forstå det. Over alt blir vi møtt av ting vi gjør galt og det vi burde gjøre bedre! Vi blir støtt og stadig presentert med en ny «fasit» og at denne fasiten skal passe alle som vil være sunne.  Når vi så ikke klarer å forme livet vårt etter denne fasiten gir vi ofte opp. 

Men hva hvis det ikke er noen fasit som du skal forme livet ditt etter?

Hva hvis det i stede for en fasit var et stort utvalg av sunne vaner du kunne velge å vrake blant? En smågodthylle av vaner som du kunne legge til i ditt liv – uten å trenge å omforme hele ditt levesett?

Gode vaner du kan skjemme deg selv bort med i hverdagen, som gir deg noe positivt og bidrar til en god helse og en sunn kropp?

Slik pleier jeg å nærme meg mine kunder og deres ønsker om en annen kropp, helse og hverdag.


Men hva med resultatene?


For å dra noen paraleller til meg selv.

 • Jeg trener alt mellom 2-6 økter i uka.
 • Siden det varierer hvor ofte jeg får trent trener jeg stort sett en kombinasjon av kondisjon og styrke.
 • Jeg har en aktiv livsstil utover de timene jeg trener og fritid brukes ofte til tur og andre uteaktiviteter.
 • Mitt daglige kosthold er nokså sunt. Det består stort sett av magre proteiner, mye grønnsaker, meieriprodukter, egg, nøtter, frukt og grovt korn. Og smør på havregrøten.
 • Jeg spiser godis hver helg, men kassadamen på Rema 1000 kan bekrefte at det av og til sniker med seg litt Candy King ellers også.


Hva kan man forvente av en slik livsstil?

 • Normal vekt.
 • Normal fettprosent.
 • Deffinerte muskler i rygg og ben.
 • En kropp som fungerer som den skal.
 • God helse.
 • Overskudd.

Rent prestasjonsmessig vil man ikke komme veldig langt med denne type trening. Med et godt treningsprogram vil du helt klart oppleve fremgang i styrke og kondisjon – frem til et visst punkt. Etter dette vil denne treningen vedlikeholde formen med mindre man begynner å trene mer spesefikt.


Hva kan man ikke forvente av denne livsstilen?

 • Sixpack
 • Stor økning i musklemasse
 • Stor økning i muskelstyrke
 • Kondisjon til å løpe maraton på under 4 timer
 • «Fitnesskroppen»

Personlig er jeg der i dag hvor jeg kan løpe 1 mil på under en time, jeg tar min egen kroppsvekt i knebøy og er utholdende nok til å kunne kjøre 1-3 saltimer på rad eller gå i fjellet en hel helg.

Jeg vil trene når jeg har tid og lyst, ikke når jeg må. Jeg vil ikke ofre min havregrøt med smør for å få sixpack, og jeg vil spise sjokolade på en onsdag hvis jeg har lyst til det. 
Det er det som er viktig for meg. 


Jeg utfordrer deg til å sette deg ned å tenke igjennom hva som vil være en sunn livsstil for 
deg! Hvilke vaner har du lyst til å ha i din hverdag fordi det gir deg følelsen av å gjøre noe bra for deg selv og din familie? Hva tenker du vil gi deg overskudd og energi?


Noen forslag fra meg til deg. Håper det inspirerer.

1.DRIKK NOK VANN

 • Ca. 1,5 liter om dagen

2.SPIS PROTEINER

 • Helst til hvert måltid.
 • Gode proteinkilder er magert kjøtt, fet fisk, egg, skalldyr og magre mereriprodukter

3.SPIS NOK FRUKT OG GRØNT

300 gram frukt og grønt er ikke mye. Allikevel klarer bare 1 av 5 nordmenn å spise dette hver dag


4.BEVEG DEG MER

 • Parker bilen litt lengre unna inngangen til skolen, jobben, barnehagen, butikken.
 • Ta trappa
 • Gå en tur mens du venter på barna som er på trening
 • Bruk litt av lunsjpausen på å gå en liten tur – ta kollegaene med!
 • Sett alarm på telefonen og reis deg opp i 30 sekunder 1 gang halvtimen

5.SKJÆR NED PÅ SUKKERET

Det er lov å kose seg, men kan du kose deg med andre ting i hverdagen?

Candy shop


Oppskrift HER

6.SPIS FARGERIKT

7.SPIS DEG METT

Men på de riktige tingene. Fyll opp tallerkenen med grønnsaker, proteiner og sunt fett.

8.TRENING


Skap gode forutsettninger for deg selv. 

Har du en travel hverdag med mange baller som skal sjongleseres? Famile, barn, fritidsaktiviteter, osv, osv er det kanskje ikke en god forutsettnig å klemme inn 4 turer på treningssenteret ? Hva kan du gjøre for å skape gode forutsettninger til dine nye treningsvaner?

– Trene smartere og mer effektivt.

– Få hjelp til å sette opp treningsprogrammer som passer din hverdag og dine mål.

– Kan du trene hjemme eller ute for å ha mer fleksibilitet rundt treningen din?

– Eller kanskje det er bedre å avtale med familien at du har dine faste treningstider akkurat som andre har sine faste aktiviteter.


Begynn på ditt nivå. 

Alle har vært nybegynner en gang. Man begynner jo ikke å trene fordi man er i god form, man beynner fordi man har et ønske om å bli det. Begynner du på ditt nivå gir du deg selv best mulig utgangspunkt. Du bygger opp kroppen din i riktig tempo, lærer riktig teknikk og legger et godt grunnlag for fremtidig ytvikling.


Se muligheter. 

Alle monner drar i forhold til fysisk form. Ingen tinger er bortkastet.

Kan du trene mens junior er på fotballen? Er det andre foreldre som kanskje vil være med å gå en rask tur?

Kanskje du rekker bort på gymmet eller kan jogge deg en tur?

De beste resultatene får du ikke av strenge dietter og hard trening. De beste resulatene kommer av de gode vanene i hverdagen.

Dette er bare et lite utvalg.

Hvilke gode vaner har du? Del gjerne 🙂

1. mars 2016 | Kropp

Kommentarer (16)

 1. TAKK!!! Det var akkurat dette jeg trengte å lese nå. Man blir rett og slett svimmel av alle meningene man møter på i hverdagen, der alle vet best. Tenk å kunne leve et sunt liv og samtidig kunne kose seg. Jeg er absolutt ikke ute etter å bli Norges neste fitnessfigur, men jeg ønsker en definert og sterk kropp – og god helse!!! Takk for gode tips og råd. Bloggen din redder meg hver eneste gang jeg blir i tvil om hvorfor jeg trener og forsøker å spise noenlunde sunt i hverdagen. Du er en sann inspirasjon, Desiree! Bloggen din er gull verdt.

 2. Helt rett. Alle de menneskene som sier seg innehaver av sannheten, kan jeg ikke ta på alvor. Sannheten for seg – flott – ikke sikkert den er for meg.Ellers er det flott å kutte ned på hvitt sukker og for mye prosessert mat – uansett hva man vil her i livet. Smøret mitt gir jeg aldri opp, blir aldri noen fettfri diett her. Jeg tror nemlig på smør og bacon og skikkelig gulost, ikke alle sånne såkalt sunne halvprodukter. Godt vi er forskjellige!

 3. Kjempe flott skrevet. Jeg hadde også før tenkt at smør på havregryn var usunt. Men har vært på to foredrag med Berit Nordstrand og fått litt forståelse på ting.En hører om så mange forskjellige dietter at til slutt er man redd for å spise alt. Det er bloggere som deg og Berit Nordstrand, hvor man skjønner helheten av det man spiser og som får en til å få et balansert forhold til mat

 4. Kjenner sinnet koker i kroppen !! Hun kan jo bare la være den smørklatten, har hun i det hele tatt sett deg og lest bloggen din? Tvilsomt.. Du lyser opp dagene med fine innlegg, gode tips på veien og et smil som gjør en glad ! Du forteller om de små tingene i kosten man bør/kan forandre, det er de små tingene som til syvende og sist utgjør det store. Stå på Desiree, gjør det som gjør deg glad. Vi er mange som heier på deg ❤️

 5. Livsstilsendringer kommer ikke av seg selv. Når vi først har bestemt oss for å endre på noe må vi spørre oss selv om det er noe vi kommer til å savne. Er svaret «ja» bør vi kanskje finne sunnere alternativer som smaker nesten like godt eller inngå kompromisser hvor vi kan beholde en ting men kvitte oss med noe annet. Poenget er at livsstilsendringer skal vare livet ut. Så når du vil ha smør på grøten, så gjør for all del det! Heia deg! Du har uansett forandret mitt syn på alternative oppskrifter. Jeg har slutta å snuse og begynt å trene (nesten samtidig) og det blei en vrien kombinasjon. Så når jeg nå er fysen på noe søtt, går jeg rett til dine oppskrifter og lager noe som frister for da vet jeg at når jeg først går på en «smell» så er den i alle fall ikke sååå usunn! Uansett er mitt motto: alt med måte :-)Tusen takk for alt du deler og at du gjør dagene mine lettere <3

 6. YES! Akkurat sånn det skal være! Så lenge man føler seg bra og har det bra med seg selv, så skal vel alle andre bare gi f… i hvordan de mener man bør ha det/være?!?Alle har forskjellig kropp, både utseendemessig og hvordan den best responderer på «dietter». Selv må jeg ha en diett MED fett for å gå ned, men selvfølgelig ikke for mye. Det gjelder å finne en balanse mellom fett, proteiner og karbohydrater. Lavkarbo er ikke noe for meg – da går vekten motsatt vei..Jeg synes du er flott på alle områder, Desiree! Og en vanvittig god motivator innenfor både trening og kosthold! Bare å stå på!

 7. Jeg synes du er helt rå og super imponerende, jeg. Merkelig at enkelte skal legge seg oppi ALT. For meg er alt du klarer å få gjort helt ufattelig! Takk for at du er her for oss andre som gjerne vil ta imot dine tips og råd 🙂

 8. Nå hadde jeg lyst å grine! Ikke fordi jeg er lei meg men fordi jeg er litt lettet! Og du har heeeelt rett! Ta vare på kroppen, ta vare på seg selv, men også kunne kose seg innimellom!!! Tirsdagsklem ❤️

 9. Jeg kommenterer ikke så ofte, men jeg leser mye av det du skriver, og jeg har veldig sansen for deg og din filosofi!Stå på! 🙂

 10. Så utrolig enig med deg!! Nei til fanatiske valg, ja til trivsel i hverdagen! 🙂

 11. Jeg sier bare en ting: Amen!Keep up the good work og nyt smøret på grøten din 🙂

 12. JAAAAAA!!!!!!! Var det høyt nok??? Ja, ja og ja:- D dette er grunnen til at jeg følger deg og elsker å lese din blogg,du skriver for «folk flest» som ønsker å leve sunnere men aldri kan/vil leve som en «fitnessblogger». Dette er min aller første kommentar på noen blogg EVER!!!!! Og jeg kjenner din frustrasjon her og vil bare rope JAAAAA!!!!!! SELVSAGT KAN DU SPISE SMØR PÅ GRØTEN DIN 😀

 13. Du er en stor inspirasjonskilde for meg, du får meg til å holde fokus og motivasjonen oppe, digger å følge bloggen din

Comments are closed.