Vi går helt klart inn i tiden for boller og kakao og innekos.
Kakao i seg selv er jo en skikkelig sunn sak. Det eneste som trekker ned på smilebåndet i drikken er sukkeret, og der finnes det rikelig med alternativer! Så isteden for å gi deg en sukkerfri kakao som du nok klarer å komponere selv har jeg lyst til å dele dette lille trikset med deg.
Mørk sjokolade, stivnet på skje. Klar til å putte i varm melk = kakao, eller i kaffekoppen = moms!
Mine er sukkerfri og spritet opp med litt chilli og ingefær, og jeg hadde tenkt jeg skulle gi deg fremgangsmåten i dag.
Til 4 skjeer trenger du:
100g mørk evt. sukkerfri sjokolade
1 ts chillipulver
2 ts revet ingefær (fersk)
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen over vannbad, tilsett krydder og rør godt.
Bre sjokoladen utover et bakepapir og sett det i kjøleskapet til det har samme konsistens som nutella.
Skrap sjokoladen opp på skjeene. Pynt dem gjerne med kakaonips, nøtter eller fargerik krymmel.
Sett dem i kjøleskapet til de skal brukes.
En skje passer til 2 dl varm melk eller kaffe.
Pst: Dette synes ungene er gøy. Bruk lys sjokolade, fargerike plastikkskjeer og masse pynt!
– Desiree