Kakao på pinne med et hint av chilli ; søtt og sunt

17. september 2015 | Godis og kaker

Vi går helt klart inn i tiden for boller og kakao og innekos.

Kakao i seg selv er jo en skikkelig sunn sak. Det eneste som trekker ned på smilebåndet i drikken er sukkeret, og der finnes det rikelig med alternativer! Så isteden for å gi deg en sukkerfri kakao som du nok klarer å komponere selv har jeg lyst til å dele dette lille trikset med deg.

Mørk sjokolade, stivnet på skje. Klar til å putte i varm melk = kakao, eller i kaffekoppen = moms!

Mine er sukkerfri og spritet opp med litt chilli og ingefær, og jeg hadde tenkt jeg skulle gi deg fremgangsmåten i dag.

Til 4 skjeer trenger du:

100g mørk evt. sukkerfri sjokolade

1 ts chillipulver

2 ts revet ingefær (fersk)

 

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen over vannbad, tilsett krydder og rør godt.

Bre sjokoladen utover et bakepapir og sett det i kjøleskapet til det har samme konsistens som nutella.

Skrap sjokoladen opp på skjeene. Pynt dem gjerne med kakaonips, nøtter eller fargerik krymmel.

Sett dem i kjøleskapet til de skal brukes.

 

En skje passer til 2 dl varm melk eller kaffe.

 

Pst: Dette synes ungene er gøy. Bruk lys sjokolade, fargerike plastikkskjeer og masse pynt!

 

– Desiree


17. september 2015 | Godis og kaker