Julete kalkun med hasselbakte poteter og rødvinspærer.

6. desember 2014 | Middag

Jeg er i julemodus nå om dagene og jeg elsker det! Kalendergaver, julepynt, julebaks, gaveshopping og mat. Det er så kos!

Men julemiddagen må vente til julaften.

I mens eksprementeres det på kjøkkenet med andre saker.


Hasselbakte poteter

er enkelt og greit poteter som du snitter i tynne skiver,
men

ikke helt igjennom, slik at poteten fremdeles henger sammen.

Pensles med olje og kryddres med salt og rosmarin.

 

Inn i oven sammen med kalkunen. 220 grader i 40 minutter.

Og da trenger du egentlig ikke å gjøre noe mer før det har gått 40 minutter og du kan ta kalkunen ut av oven. Mens den hvilker i 10 minutter:

 

Skrell en grønn pære per person, kapp av bunnen slik at den kan stå.

Kok opp 1/2 flaske rødvin og la pærene koke 1-2 minutter på hver side.

 

Sett potetene under grillen så de får litt farge.

 

Vi serverte det hele med soppsaus og kokte asparges.

Nå jobbes det på kjøkkenet med en sukkerfri Sara Bernard.

Blir det bra kommer resultatet på bloggen i morra.

 

– Desiree


6. desember 2014 | Middag

Kommentarer (3)

Comments are closed.