I dag venter en skikkekig hektisk dag.
Årets siste kurs går av stabelen og det er en del ting som må fikses, pakkes og organiseres.
Siden det blir mye frem og tilbake i dag la jeg fra meg alt av jobb og blogg i går, tok med meg Vilde til Tjøme og brukte dagen med de beste to og firbente jeg vet om.
Lussekatter, eplegløgg, film og spill. En gang i blant er det utrolig deilig å ikke skulle noe som helst.
Jeg tenker at nettet har svømt over med oppskrifter på lussekatter de siste dagene, så jeg hopper galant over den og gir deg heller oppskriften på min hjemmelagde eplegløgg.
Til ca. 1 liter trenger du:
15-17 store epler.
Gjerne litt syrlige
1 liter vann
2 ss sukrin gold (sukkerfri versjon)
eller:
4 ss honning (fremdeles lite tilsatt sukker)
2 vaniljestenger
4 stk hel kanel
20 hele nelikspikere
4 stjerneanis
2 cm fersk ingefær
Slik gjør du:
Vask og kutt opp eplene i bitee.
Ha i kjele og hell over vannet.
La det koke under lokk til eplene er helt møre. 10-15 min ca.
Sil av eplebitene med en sil eller dørslag. Trykk gjerne eplebitene litt ned så du får med deg mest mylig væske.
Ha væsken tilbake i gryten, tilsett kryddere og la det stå og trekke på svak varme i minst 20 minutter.
Sil av krydderet.
Tilslutt tenkte jeg å dele julelista mi på Spotify.
Flere av dere har sendt meg deres favoritter, også har jeg lagt til mine. Jeg spiller den helst på shuffle.
Du kan legge den inn på din egen Spotify ved å søke meg opp, Desiree Andersen.
Vil du stemme på meg som årets Helse/Treningsblogg kan du gjøre det
HER
❤
JuleSmil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#hjemmelaget
#eplegløgg
#økologisk
#utensukker
#sukkerfri
#advent
#julekos
Så kos! og så fine de ble :-Dtakk for oppskriften på eplegløggen ^^
Bergensergenser: 🙂
Såå deilig gløgg, den skal definitivt lages igjen! Lagde «eplemos» av restene, funket bra det! 😉 Tusen takk for super oppskrift <3