Jule foccacia med spelt og rug

JULEFOCCACIA | halvgrovt på spelt og rug

13. desember 2017 | Boller & Brød, Jul

Dette er nok den siste av oppskriftene til julehefte som kommer på bloggen. Nytt i årets hefte blir nemlig at det ikke bare inneholder sunne kaker og konfekter, det vil også inneholde noen småretter og gode drikker til juletiden. I tillegg kommer mine tips til en balansert juleferie, som senker skuldrene og fyller kroppen med god energi og overskudd.

Julehefte er som vanlig gratis. Det blir først sendt ut til de som mottar mitt nyhetsbrev. Du kan melde deg på HER

Men i dag er det altså dette brødet dere skal få oppskrift på. Min julete vri på den klassiske foccaciaen. Oliven er byttet ut med tranbær. Noe som ikke bare gir en flott farge, men også god smak. I tillegg er brødet bakt på spelt og rug, så litt mer magevenlig enn orginalen. Tanken var et sunt og festlig brød som kan serveres til julelunsjer og spekemat.

Jule foccacia med tranebær

Til ett stort brød trenger du:

Ingredienser

  • 900 gram siktet speltmel
  • 100 gram grovt rugmel
  • 1/4 pakke fersk gjær
  • 7,5 dl lunka vann
  • 1 ts salt
  • Til toppen: friske tranebær, rosmarin, flaksalt og olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i vann
  2. Bland sammen mel og salt
  3. Bland det våte og det tørre
  4. Elt godt i 20 minutter
  5. Sett til heving i 2 timer
  6. Klapp og dra deigen utover en kledd bakebrett
  7. Stikk ned tranebær
  8. Hell over godt med olivenolje
  9. Strø over rosmarin og flaksalt
  10. Sett ovnen på 220 grader over og undervarme
  11. La den hvile i 30 minutter
  12. Stekes i ca. 20 minutter

Jule foccacia med spelt og rug

Brødet kan fint deles opp i porsjonsbiter og fryses. Varmes enkelt opp på 100 grader i ovnen i ca. 15 minutter.

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

13. desember 2017 | Boller & Brød, Jul