JUICEKURER | Kan du drikke deg sunn? Pluss drikkene du kan lage uten juicemaskin!

28. januar 2018 | Smoothies & Juice

Før jeg går løs på dette innlegget vil jeg ha et par ting på bordet.

Det er ikke gjort nok forskning på denne trenden til at noen kan si at sånn er det. Hvis du bruker googel vil du finne artikler som snakker både varmt og kaldt om trender, alt etter hvem du spør.  Mine råd er basert på min kunnskap og min mening, så kan du gjøre opp din egen.

Vi tar først noen fleip og fakta.

 

Juicing er en flott måte å få i seg frukt og grønt på.

Absolutt!

Ola Nordmann sliter med å få i seg den daglige anbefaling, så smoothies og juicing er en flott måte å øke inntaket på.

 

Juicing virker detoxerende.

Detter er det altså ikke nok forskning på, men vi kan slå fast at det økte inntaket av både væske, vitaminer, mineraler og antioksidanter gir penere hud, klarere øyne,  økt velvære, det kan hjelpe på fordøyelsen, er sunt  og føles helt klart forfriskende for kroppen.

 

Det gir kroppen en «pause».

Mens du går på en juicekur slipper kroppen å bearbeide mat med masse tilsetningstoffer, forurensning og kunstige tilsettningsstoffer. Jeg tenker at kroppen har godt av å få tilført naturlige ting, og jo, en slik pause kan det godt være at kroppen kan ha godt av.

 

Juicing er ikke like bra som å spise frukt og grønt i naturlig form da du ikke får i deg kostfiberene og de viktige antioksidantene som ligger under skallet.

I juicing prosessen mister man dessverre de gode kostfiberene som blir igjen i det som kalles pulpen. Dette kan man løse ved å tilsette litt av pulpen i juicen. (Det har jeg gjort i mine som du ser lengre ned på siden) Eller bruke pulpen i annen matlagning.

Og igjen, om alternativet er at man ikke spiser frukt og grønt, så er juicing helt klart positivt. Kostfibere eller ei.

 

Hjemmelagde juicer inneholder mye fruktsukker som påvirker kroppen på samme måte som vanlig sukker.

Juice er juice, om den er hjemmelaget eller ikke, og et glas eplejuice påvirker kroppen på samme måte som et glass saft. Fordelen med hjemmelaget juice er at du kan bruke grønnsaker, som demper denne effekten. Jeg vil anbefale og bruke 1/3 frukt og resten grønnsaker når du lager juicer selv!

Juicing kan motvirke kreft og hjerte/karsykdommer.

Dette er igjen et utsagn som det ikke er forsket nok på, men vi vet jo at mange vitaminer og antioksidanter har denne effekten, så da er det logisk å tenke at et økt inntak av disse vil ha en positiv effekt.

 

Min erfaring med juicing er at jeg i de periodene juicer hver dag får penere hud og blankere hår. Jeg føler meg også mindre oppblåst, og jeg må innrømme at jeg føler meg veldig sunn. I det hele tatt gir det meg et lite løft.

 

Mine 4 favoritter:

Med alternativ oppskrift som kan lages i en blender!

Solrik:

5 gullrøtter

1 cm fersk ingefær

2 stangselleri

Kutt av den grønne stilken, skrell ingefæren og juice.

Gullrot er rik på betakaroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen vår. Vitaminet er viktig for synet og huden, samtidig som det er med på å styre vekst og utvikling.

Når du spiser gulrøtter, får du også i deg viktige stoffer som kalium, folinsyre, jern, karoten, magnesium og kopper. 

ALTERNATIV: Gulrotjuice får du kjøpt på helsekost og større matbutikker. Blend gulrotjuicen sammen med frisk revet ingefær og oppkuttet selleri. Drikk umiddelbart.

Body Shot:

2 grønne epler

1 sitron

1/2 avokado

Epler og sitron juices, blends så inn avokadoen i juicen.

Her har du en juice som metter litt og gir en lavere blodsukkerstigning på grunn av avokadoen. Juicen er rik på vitamin C som styrker immunforsvaret, forebygger kreft og er med på å danne kollagen som holder hud og knokler sunne.

ALTERNATIV:  2 dl eplejuice og saften av en sitron blendes med 1/2 avokado.

Greenie:

5 brokkoli buketter

1 neve spinat

2 epler

1/2 sitron

1/2 avokado

Alt med unntak av avokadoen kjøres igjennom sentrifugen. Blend inn avokadoen tilslutt.

ALTERNATIV: 2 dl eplejuice + 2 dl vann blendes sammen med, 3 buketter frossen brokkoli, spinat, saften av sitron og avokado.

Hot Mojo:

1/2 rød chilli uten frø

2 dl frosne bringebær

1 appelsin

1 rødbete

Vann

Chilli og appelsin juices, blend så inn bringebær og vann til ønsket konsistens.

 

Chilli inneholder flere gode saker enn mange er klar over. C-vitaminer, betakaroten og  flavonoider, som styrker immunforsvaret og beskytter deg mot kreft og betennelser i kroppen. Det ryktes også at den kan gi forbrenningen et lite kick og gjør at blodgjennomstrømningen i kroppen går lettere.

Øker blodgjennomstrømningen gjør også rødbete. Rødbetejuice blir faktisk kaldt naturens egen energidrikk nettopp fordi det hjelper kroppen eksportere mer oksygen ut til musklene.

Og du visste kanskje ikke at bringebær er på topp 10 listen over frukt og grønst som er rike på antioksidanter? I tillegg er de rike på kostfiber, så denne juicen er også god for tarmhelsen din.

ALTERNATIV: 2 dl rødbetjuice, 1 dl appelsinjuice,  blendes sammen med  1/2 chilli og bringebær.

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

28. januar 2018 | Smoothies & Juice