Jordskokksuppe med sprøstekt spekeskinke.

8. april 2015 | Middag

Suppe er kanskje noe de fleste forbinder med lune, mørke kvelder og ruskevær, men jeg er like glad i supper sommer som vinter. Eneste forskjell er at jeg om sommeren foretrekker lettere supper.

Å lage suppe er kjempe enkelt og fremgangsmåten er nesten lik uansett hva slag grønnsaksbasert suppe du ønsker å lage, så er det bare å variere krydder og smak.

Kjapt er det også! Roll over Toro!

 

Du trenger:

10 jordskokker eller tilsvarende poteter

1 l vann

1 dl vita hjertego matfløte

2 ss olje

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss olje til steking

100 g spekeskinke

Karse eller persille til pynt

 

 

Slik gjør du:


Skrell jordskokker og legg dem i en kjele.


Tilsett vann til det dekker og hell i fløten


 



Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt. La det koke til jordskokkene er møre. Ta vare på kokevannet.



 



Mos jordskokker og litt olje til glatt mos.



 



Hell mosen tilbake i kjelen og spe med kokevannet til ønsket suppekonsistens. Smak til med salt og pepper.



 


Stek spekeskinken i litt olje.

Strø over og server.

 

På tross av en fløteskvett er dette en kalorifattig og mager middag til 4 personer.

Håper det smaker.

 

-Desiree


 


8. april 2015 | Middag