JORDBÆR- OG RABARBRAKAKE | sukkerfri

15. juni 2020 | Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

Ja, jeg vet. Det er konturene av en aldri så liten hang up på bloggen nå om dagene 😉 Men sesongen for sommerens bær og grønnsaker er så kort i Norge at vi må jo bare utnytte, og ikke minst nyte det, mens vi kan!

Og med det været vi har nå om dagene, hva passer vel bedre enn kake med jordbær og rabarbra?!

Ingredienser

  • 150 g rabarbra
  • 100 g jordbær
  • 2 1/2 dl lyst speltmel
  • 1 1/2 bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl sukrin gold
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 2 egg
  • 2 ss olje

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader.

     

  • Vask og snitt rabarbra og jordbær grovt.

     

  • Bland alle de tørre ingrediensene, og rør deretter inn de våte til du har en jevn deig. Rør inn rabarbra og jordbær til slutt.

     

  • Hell deigen i en kakeform på ca. 24 cm. i diameter.

     

  • Stekes midt i ovnen i ca. 40-45 minutter til kaka er gylden og gjennomstekt.

     

  • La kaka hvile i 10 minutter før du tar den ut av formen.

Håper det smaker!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

15. juni 2020 | Oppskrifter