Jeg skal på diett!

30. juli 2017 | Ernæring

Og vips var ferien over. Litt merkelig må jeg få lov til å innrømme. For jeg pleier aldri å ha ferie i juli. Jeg pleier å ha ferie i august, slik at når ferien min er over er det full rulle med onlineprogrammer, store lesertall og kunder som vil komme i form etter sommeren. Nå er ferien min over, men det er fremdeles lenge til oppstart av nye programmer, kundene mine har fremdeles ferie og trafikken på sosiale medier er fremdeles i sommermodus. What to do?!

Trappetrening

Jeg har tenkt til å bruke de neste ukene på å være litt testkanin. Jeg husker ennå da jeg utdannet meg til kostholdsveileder. Jeg testet alle «diettene» jeg kom over, rett og slett for å vite hvordan det kjennes på kroppen å følge dem, hvilke fordeler og utfordringer det var ved dem, hva som krevdes i forhold til planlegning og ikke minst kunne komme med gode innspill til måltider og oppskrifter.

På mange måter er det den erfaringen og tankegangen som etterhvert ble denne bloggen, og grunnen til at du finner alle «typer» mat her. Både LcHf, paelo, vegetar, glutenfri, osv, osv. Mat er mat for meg.

Men det begynner å bli noen år siden jeg testet dietter og kostholdsretninger på den måten, og nye kostholdstrender har blomstret opp siden. Så jeg har nå tenkt å bruke de neste 3 ukene på å teste noen jeg ikke har prøvd tidligere.

 

PERIODISK FASTE er et alternativt spisemønster hvor alle måltider spises innenfor et bestemt antall timer på dagen; et såkalt spisevindu. Resten av dagen tilbringes i fastet tilstand.

Den enkleste måten å gjøre det på er å faste mellom klokka 20 om kvelden og klokka 12 neste dag. Det vil altså innebære at man dropper frokosten.

Formål:  Forskning har vist at dette spisemønsteret skal gi økt insulinfølsomhet og bedret hormonbalanse i kroppen, som igjen er med på å bedre fettforbrenningen og næringsopptak.

 

VEGANER er plantebassert kosthold uten kjøtt, fisk, egg eller meieriprodukter.

Formål: Det er flere forskjellige grunner til at man velger å legge om til et plantebasert kosthold. Dyrevelferd og miljø rangerer ofte høyt, men forskning har også vist at et plantebasert kosthold kan reversere hjerte/karsykdommer, gi bedre blodsukker kontroll, minske inflamasjoner i kroppen og forebygge kreft.

 

PAELO  kosthold utelukker stivelse, meieriprodukter, sukker og korn.

Formål: Hvis hulemannen ikke kunne fange og tilberede det, kan ikke du spise det…Kunne du fange pizza med klubbe og spyd? Neppe.. Paelo handler om å spise mat som er «naturlig» for oss å spise. Dette skal gi bedre fordøyelse, blodsukkerkontroll, hormonbalanse og vektreduksjon.

Hvilken diet har du lyst til at jeg skal starte med?

Jeg hadde i første omgang tenkt å utføre dette på Snapchat og Instagram, så følg med der for å se hvordan det går – måltid for måltid, dag for dag. Navnet er Fitfocuse. En liten oppsummering vil komme på bloggen hver uke.

Stort Smil

Desiree

 

 

30. juli 2017 | Ernæring

Kommentarer (18)

 1. Tror periodisk faste ville vært noe for meg, er skikkelig anti-frokostmenneske og blir kvalm og brekker meg om jeg prøver å tvinge i meg frokost for tidlig. Så hadde vært spennende å høre hvordan det fungerer, for jeg er som oftest sulten når jeg har fått kroppen i gang og er kommet meg på jobb (og tidliger studier/skole).

 2. Enig! Periodisk faste er vel omtrent sånn jeg holder på, mer på grunn av dårlige spisevaner. Det hadde vært spennende å lese om dine erfaringer av denne dietten

 3. Periodisk faste kunne jeg tenke meg å høre mer om,så følger deg gjerne gjennom erfaringer der

 4. Veganer!! Da med håp om at du vil finne noen gode oppskrifter å dele med oss ☺️

 5. Veganer diett. Har lyst til å bli flinkere å ikke spise kjøtt og produkter fra dyr. Hadde vært spennende å se hvordan kroppen reagerer på dietten, og få nye oppskrifter.

 6. Jeg hadde satt stor pris på om du hadde prøvd veganerdietten da dette er noe jeg selv akkurat har begynt å begi meg ut på. Å ha noen andre som går gjennom det samme som meg kan nok hjelpe veldig når motivasjonen begynner å skrante og ikke minst gi masse inspirasjon til mange nye og spennende retter 🙂

 7. Jeg har spist «periodisk faste» leeeenge 🙂 Første måltid er lunsj på jobb, også er det middag hjemme og en liten kvelds 🙂 Morgenene er litt enklere 😉 Går noen dager så er man ikke sulten lengre utenom disse timene, og da er det lett 🙂

 8. Paelo! Selv om det jo er noen tusen år siden vi var huleboere 😉 jeg vil anta at da må man basere seg på mat som er tilgjengelig overalt – uten spesialbutikker etc. Jeg har veganere i familien og de bruker mye tid og krefter på å skaffe spesialmat; og ikke minst på å få variert nok smak og konsistens.

 9. Spennende! Veganer er fint å prøve ut. Det syns jeg hadde vært kjekt å følge deg på 🙂

  Trenger du testpersoner? <———

 10. Spennende 🙂 Jeg er mest nysgjerring på periodisk faste og veganer. Det er to dietter jeg kunne tenke meg å kombinere egentlig, altså spise vegansk mat i periodik faste mønster 🙂 Hadde vært spennende å se om jeg fikk bedre hormonballanse, blodsukkerballanse og mindre inflamasjoner i muskler og ledd.

 11. Starte med periodisk faste for meg.Men er også interessert å lese om de andre også.

 12. Veganer.
  Jeg har lest og sett en del dokumentarer om denne dietten i det siste, og det ville vært veldig spennende å høre hvordan dietten påvirker/ikke påvirker deg.

 13. Jeg startet på 16:8, periodisk fasting i dag. Hadde likt om du testet den også, som har så mye erfaring. Jeg kjører litt lavkarbo samtidig men med grønnsaker da jeg ikke synes alt kjøttet er etisk forsvarlig. Spiser mest salat men med litt kjøtt og fisk.

Comments are closed.