JEG MÅ TA NOEN GREP | på tide å få energien tilbake!

8. mai 2019 | FIT på 30 dager

reklame i samarbeid med Sunkost

 

Jeg vet ikke om du fikk med deg story på Instagram her om dagen, men den var ganske så representativ for hvordan jeg har det nå om dagene.

Med ammehåret til alle kanter, usminka og ikke bare med en kopp kaffe, men en kopp kaffe tilsatt både sukker og lakris sirup. Det du ikke fikk sett i storien var at jeg akkurat hadde drukket en sukkerfri redbull  OG kjøpt med en sjokolade. Sjokoladen var riktignok uten sukker og mørk, men du ser tegninga.

Stimuli, stimuli, stimuli – alt for å klare å karre til meg bare litt energi og overskudd!

Å ikke ha tid til sminke og dilldall kan jeg leve med, men når jeg får mye å gjøre i perioder er jeg dessverre litt for dårlig på å ta vare på meg selv. Tidsklemma gjør at jeg nedprioriterer trening og næringsrik mat, og resultatet blir jo at i en tid hvor jeg trenger masse energi og overskudd – ja, så får jeg det motsatte!

Noen som kjenner seg igjen? 😉

Heldigvis pleier der ikke å gå mange ukene før jeg skjønner at jeg må ta meg sammen, og gårsdagens Story ble den lille påminnelsen jeg trengte! Så nå er det skjerpings.

Ok, så får jeg ikke trent så mye som jeg ønsker akkurat nå, men kostholdet mitt det har jeg alle muligheter til å gjøre noe med. 

I perioder hvor jeg ikke er like flink med kostholdet mitt, eller hvor stress gjør at jeg rett og slett trenger det lille ekstra, er jeg nøye med å suplere med gode kosttilskudd.

Jeg har stort sett fokus på tre, som jeg tenker alle kan ta:

Melkesyrebakterier, omega – 3 og  multivitamin er det jeg tenker på som grunnstammen. Noe alle kan ta og som legger et godt fundament – uavhengig av om man er flink med kostholdet eller ei.

Sunkost har flere gode tilskudd av melkesyrebakterier. Siden jeg kun tar melkesyrebakterier i perioder bruker jeg Bio Acidophilus Intensive som er et litt kraftigere tilskudd.

Vanligvis spiser jeg jo mye fermentert mat og drikke, men om du ikke gjør det – og tenker at du vil ta tilskudd av melkesyre bakterier over en lengre periode kan jeg anbefale BioAcidophilus .

De fleste av oss vet at Omega 3 er viktig, og at staten derfor anbefaler at vi spiser fet fisk to til tre ganger i uka.  Jeg er i utgangspunktet flink til å spise fisk, men velger uansett å ta tilskudd av Omega 3 – da det er viktig for både hjernen, hjerte og synet.

Sunkost har et utrolig stort utvalg. Bare ta en titt HER

 

Det siste på listen min er multivitaminer.

Til daglig bruker jeg denne som er uten jern, men nå når jeg er såpass slapp og sliten har jeg kjøpt denne som er med jern.

Noen er litt skeptiske til jern og er redd for å få i seg for mye. Overskudd av jern i kroppen er ikke bra, men det er heller ikke mangel på jern. Er du i tvil er det veldig lett å måle ditt nivå av jern og jernlagre ved en enkel blodprøve hos legen.

Hvorfor velger jeg vanligvis uten jern? Jo, vanligvis har jeg et veldig godt kosthold, som ikke bare gir meg nok jern fra både dyrerike og planterike, men som også gir meg nok vitamin C – som gjør at kroppen rent faktisk kan ta opp jernet!

Det er nemlig ikke sånn at kroppen tar opp alt det jernet du spiser. Akkurat nå har jeg et kosthold som ikke akkurat bugner over av frukt og grønt. Jeg er vel akkurat innenfor statens anbefalinger – så da velger jeg et tilskudd med jern.

 

Dette er altså grunnstammen, som jeg egentlig tenker er det som burde være på plass i det daglige.

Men i ekstra krevende perioder har jeg noen små energiboostere å ty til. Og da mener jeg ikke koffein og sukker 😉

MACA

Maca er en rotgrønnsak som dyrkes i Andesfjellene i Peru og Bolivia.   Macapulver er næringsrikt og inneholder mye protein og fiber. I tillegg til kalsium, kalium og jern.

Maca blir kalt peru sin versjon av ginseng, da det har de samme energi givende egenskapene, men i tillegg til dette er Maca også et adaptogen, som øker kroppens motstand mot stress. Absolutt noe jeg trenger i disse dager.

Det finnes 3 typer Maca, en svart, rød og gul, alle med hver sine gode egenskap. Full Spectrum Maca inneholder alle disse.

Jeg rører ut min maca i smoothie eller kakao! Så godt, gjerne søtet med litt kokosblomstsukker.

Oppskrift på energi – kakao kommer på bloggen snart! Belive me!

 

MCT OLJE

Har dere lest mye om på bloggen opp igjennom årene. Nå har Sunkost lansert sin egen!

MCT står for Medium Chain Triglycerides eller mellomlange fettsyrer. Fettsyrene vi spiser er mokelyler som består av karbonatomer, linket sammen i kjeder. Hvor lange disse kjedene er varierer så fra fettsyre til fettsyre, men alt mellom 2 og 22 er vanlig.

I vårt vestlige kosthold spiser vi mest LCT – Long Chained Triglycerides eller lange fettsyrer. Disse har 12 til 18 karboner. Mens MCT kun har 6 til 10. Og det er dette faktumet som gir oljen en rekke unike egenskaper!

Fordi MCT olje består av kortere kjeder fordøyer kroppen det fortere enn andre typer fett. Og kalles derfor for energiolje! Og hvem vil vel ikke ha mer energi i hverdagen?! Det vil i alle fall jeg!

 

FLYTENDE B12

At B12 reduserer tretthet og er viktig for kroppens energiomsetning er kanskje noe de fleste vet, men de færreste er klar over at ved å ta det i flytende form så starter opptaket allerede i munnen og man merker effekten raskere.

Det er litt vilt, men allerede på dag en føler jeg meg mye bedre! Men det tror jeg kommer av magien av å gjøre gode valg for seg selv 😉

 

 

Tilslutt må jeg bare få tipse om at Sunkost akkurat nå har 20% rabatt på produkter fra Supernature!

HER finner du flere av mine favorittprodukter, som mange av dere spør etter, til en god pris!

 

Stort Smil
Desiree

 

 

 

 

 

 

 

 

8. mai 2019 | FIT på 30 dager

Kommentarer (4)

  1. Synes det er vanskelig dette med tilskudd. Har artrose, fibromyalgi og kronisk hodepine, derfor ofte energitom. Hadde sikkert hatt behov. Men kva. Maca? Er lite kjent i den «verda «

  2. Du skriver at du er akkurat innen for statens anbefaler ift frukt og grønt, derfor tar du multivitaminer.
    Mener du at staten sitt Helsedirektoratet sine anbefalinger ikke dekker det kroppen trenger?
    Jeg forstår at det er frustrerende å føle seg sliten og trøtt som småbarnsmor. Men at en vitaminpille skal ta deg ut av det? Hvilken folkehelse er det du støtter oppunder her? Er du i en slitsom småbarnstid, og spiser det helsedirektoratet anbefaler og fortsatt føler deg sliten? Så kan du jo revurdere egen kalender før du tipser andre i samme situasjon om å kjøpe vitaminpiller på helsekost.
    Hjelper ikke med overdose (!) vitaminer når kroppen din egentlig ber deg om å roe ned.

Comments are closed.