Jeg har aldri fått så mye kritikk før!

1. februar 2020 | Uncategorized

I løpet av de neste par dagene kommer det garantert flere bloggere på banen som på en eller annen måte vil kommentere det lille media sirkuset som garantert er glemt om en uke.

Personlig skulle jeg ønske at alt oppstyret, alle kommentarene og den livlige diskusjonen i kommentarfeltene handlet om hva vi kan gjøre for å bedre hverdagen til barna våre! Hvordan vi kan oppdra trygge ungdommer, som kjenner sin verdi, føler seg bra nok, forebygge spiseforstyrrelser, kroppspress, angst og depresjoner.

For FOR ET ENGASJEMENT dere har hatt i dag! Jeg har faktisk aldri fått så mange meldinger og kommentarer på Instagram noen sinne!

Men er det dette som engasjerer dere så langt inn i hjerterota?

Nei, det som engasjerer er en blogger som har vunnet en pris for å løfte frem en sak, og en annen blogger som på mange måter representere en stor del av saken.

Også stopper jeg der! For disse to personene er ikke viktige! Deres konflikt fortjener faktisk ikke den tiden og energien flere tusen mennesker har lagt igjen på sosiale medier i dag!

Den energien burde heller vært brukt på å diskutere hva vi som foreldre, som bloggere, som media, som lærere, som venner, familie, trenere og samfunn kan gjøre for barna våre!

Ja, jeg vet! Hun som vant prisen valgte å nevne hun andre, og det var kanskje litt dumt, for nå er det jo drama som får all oppmerksomheten og ikke saken hun brenner for!

Men må vi velge å bite på? Eller kan vi velge å la den diskusjonen være en konflikt mellom to parter og heller fokusere på det som er viktig?

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har gjort mange dumme valg på sosiale medier i dag. Kanskje dette innlegget også er dumt. For dette er et tema som ligger helt inne i hjerterota mi!

Jeg tror jeg har skrevet om mine år med spiseforstyrrelser 2 ganger på bloggen.

Jeg har flere ganger fått høre at jeg med min faglige bakgrunn, personlige erfaring og store følgerskare burde være mer åpen om det og bidra mer i debatten.

Jeg har aldri hatt noe ønske om det. Heller ikke nå, men i dag føler jeg at jeg må…

Kroppspress, prestasjonsjag, forventningspress skapes ikke ene og alene på sosiale medier. Vi kan ikke stikke hode ned i sanden og tro at det er så enkelt.

Barna våre møter dette på flere forskjellige arenaer. Skole, trening, hjemme, fra venner, fra seg selv.

Mange vokser opp uten å føle seg bra nok i seg selv. Ens verdi øker heller i takt med hva man oppnå, hvor flink man er, hva man har.

Jeg husker selv at ikke noe annet enn en sekser var bra nok på skolen. Og hvis alle andre også fikk en sekser, ja – da var egentlig ikke det bra nok heller…

Sosiale medier bidrar til nok en sosial arena hvor vi ikke bare skal få en sekser, vi blir også eksponert for andres seksere. Det er der de fleste av oss deler kremen av livene våre. Og det gjelder ikke bare influencere.

Og hva kan vi egentlig gjøre med det?!

De som har disse flatene som arbeidplass får heldigvis stadig bedre regler å forholde seg til i forhold til merking av reklame og hva de har lov til å markedsføre. Jeg tror dette bare er starten og jeg tror det er bra!

Selve flatene gjør stadig endringer for å skape mindre press! Tommel opp!

Men hva med DEG, hva kan du gjøre?

Jo, kanskje den viktigste jobben av de alle!

Oppdra trygge barn som vet at de er gode nok akkurat som dem er, ved å vise at du er trygg på deg selv, gi barn lov til å feile, rom til å prate og være åpen om vonde følelser og opplevelser, ved å gi trygge rammer, ved å være tilstede.

I dag har jeg fått så mye pepper at jeg stålsetter meg for det værste.

Men jeg håper at de fleste vil være med på å løfte frem en viktig sak heller enn å diskutere to enkeltpersoner…

1. februar 2020 | Uncategorized

Kommentarer (9)

 1. Hei. Er helt enig med deg!! Det er først og fremst vi som foreldre som du sier skal gi barna vår den tryggheten på at de er bra nok som de er.. jeg selv har 5 og de er jordnære og trygge på sitt liv og de godtar også andre akkurat som de er om det er vanlige mennesker eller om det er noen med funkjonshemminger det har vi lært de at alle er god nok som de er og at alle får ta sine egne valg. Det er det vi foreldre som jar lørt de. Med den talen igår så mener jeg det påvirker mer å tråkke på andre enn en operasjon gjør. Liker å følge deg❤Lykke til videre

 2. Kjære Desire. Ingen har rett til å kritisere det du fremmer i dine innlegg. Du deler det som er virkeligheten her i livet, og vi trenger å føle at dette er normalt. Elsker å følge DEG.

 3. Fortsett å være deg! Jeg har fulgt deg imange år nå, med sunne oppskrifter og treningstips. Jeg var på andre enden, overvektig fra jeg var 12. Sliter fortsatt med kroppspress på jobb når jeg legger på meg eller går ned. Å det er så vanskelig å være en god rolle modell når man selv ikke er bra nok for verden. Men som 31 år har jeg innsett at mine feil er mine. Jeg lærer sønnen min og helse og trening og at det er greit å være som man er! Ingen er bedre enn noen andre.
  Alle er vi like inni å det er det viktige! At han gjennomfører ting og blir stolt av seg selv er det vi jobber med 🙂 mestre små ting og lære de å takle motgang. For er i motgang man vokser. Syns at verden er så trangsynt å at man tror at hva andre sier er det som betyr noe! For det er ikke viktig. Vennskap. Kjærlighet. God helse og familie er viktig.
  Stå på! Du er fantastisk akkurat som du er! Motiverende og inspirerer meg til å komme meg ut av sofaen å jobbe mot en bedre helse takk

 4. Vi kan da ikke tillate og ikke engasjere oss i en blogger som får betalt og sponset fiksing på utseende. Hin må kanskje betale en viss del, men «selger» blogginnlegg og tv på kroppsfiksing. Så ja, jeg mener helt klart at det er på tide noen tørr å si ifra. Mange redde sauer som står å ser på. Mener sikkert det samme, men som ikke tørr å si ifra for det blir litt ubehagelig og ikke så rent lite pepper å få for du har turt å kritisere. Jeg mener hun Kristin skulle hatt medalje for å faktisk tørre …. For hun vil faktisk ungdommen det beste, og ikke minst hvor mye hun hjelper deg og andre foreldre. Så jobb gjerne med dine verdier i ditt hjem, men så lenge slike som S.E får ture fritt frem… så hjelper det ikke hva du har som verdier som foreldre. Ungdommen lever av info på nett…. selvfølgelig hjelper gode verdier i hjemmet Men ungdom hører på ungdom. Utseende er blitt en fabrikk andre blir millionærer på…

 5. Vi kan da ikke tillate og ikke engasjere oss i en blogger som får betalt og sponset fiksing på utseende. Hin må kanskje betale en viss del, men «selger» blogginnlegg og tv på kroppsfiksing. Så ja, jeg mener helt klart at det er på tide noen tørr å si ifra. Mange redde sauer som står å ser på. Mener sikkert det samme, men som ikke tørr å si ifra for det blir litt ubehagelig og ikke så rent lite pepper å få for du har turt å kritisere. Jeg mener hun Kristin skulle hatt medalje for å faktisk tørre …. For hun vil faktisk ungdommen det beste, og ikke minst hvor mye hun hjelper deg og andre foreldre. Så jobb gjerne med dine verdier i ditt hjem, men så lenge slike som S.E får ture fritt frem… så hjelper det ikke hva du har som verdier som foreldre. Ungdommen lever av info på nett…. selvfølgelig hjelper gode verdier i hjemmet Men ungdom hører på ungdom. Utseende er blitt en fabrikk andre blir millionærer på…Så jeg er ikke helt enig med deg, men noe … våg å yte deg og prøve å stoppe uetisk dobbelmoral

 6. Kjempegodt poeng og veldig godt poeng! Du har skjønt hva som er viktig å fokusere på, og det er ikke å legge all skyld på sosiale medier! Du er helt rå, en inspirasjonskilde og godt forbilde for mange.

 7. Det er vel også øyet som ser!
  Jeg ser ikke engasjement rundt personene og krangelen, men heller engasjement for urettferdig behandling, og det er fint å se at Norge reiser seg når noen blir behandlet urettferdig!
  Både det gjelde kroppspress, eller uthenging av andre personer, med null mulighet til å forsvare seg.
  Jeg personlig syns Kristin velger en stor sak og en stor kvinne, for å fremme seg selv, og samtidig klarer hun å beskytte egen posisjon, når de egentlige synderne blir beskyttet.
  Enn så lenge så er det lov å fremme kroppen sin slik Sophie gjør, og å gi henne ansvar for manglende lover og regler blir rett og slett bare tragisk.
  Vi kan diskutere ulike moralske standpunkt, ja, men jeg ser heller ikke det nødvendig når saken i seg selv er bra nok diskusjonstema.
  Det er en forskjell på å si at noen utnytter at dette er lovlig for egen inntekt, og å si at de står med ansvar for andre sin psyke, og man kan diskutere regler og retningslinjer, for det er DER problemet ligger.
  Sophie kunne uteblitt, og saken ville vært i sentrum.
  Og som du sier, det finnes i alle arena. Når jeg var liten ville jeg være som den peneste i klassen, nettopp pga. oppmerksomheten hun fikk.
  Og sånn vil det være, vi alle ønsker å bli sett, fra ung alder, og da er det gjerne viktig at man lærer å SE ANDRE, så vel som å føle det bra med seg selv.
  Og jeg syns at det viser nettopp det, å se andre, når folk stiller opp for en som blir uthengt.
  For det er også en kamp, i dagens samfunn. Det å henge ut andre mennesker på store arenaer. Og den kampen trenger ikke å forsvinne i lys av en annen. Vi kan ta begge kampene, og se hvordan de faktisk også henger sammen, og ta KAMPEN, og ikke personer som også er et offer av samfunnet.
  Krig skapte aldri fred.

Comments are closed.