Flere enn meg som bare elsker det ferdigkokte scampiene du finner på REMA 1000 til knappe 60 kroner? Her hjemme brukes de flittig i både salater og supper. Bare å vende dem i panna sammen med litt hvitløk og frisk chilli! NAM!
Men jeg har lenge gått å hatt lyst til å bruke dem til å lage Jambalaya. Hvis ikke du vet hva det er så er jambalaya en kreolsk risrett med smaker fra både Frankrike og Spania. Store reker, masse sprø grønnsaker og deilige kryddere. En skikkelig fest i munnen.
Som sagt så er dette tradisjonelt en risrett, men jeg har da valgt å bytte ut risen med bygg gryn – og dermed gitt denne eksotiske retten en liten norsk vri!
Til 4 personer trenger du:
Ingredienser
- 1/2 ts tørket oregano
- 1 ts hvitløkspulver
- 1/4 cayennepepper
- 1/4 ts pepper
- 200 g store reker
- 200 g chorizopølse
- 3 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- 1 ss olivenolje
- 1 1/2 dl byggris
- 1 pakke hakkede tomater
- 4 dl grønnsaksbuljong
- 1 grønn paprika
- 1/2 squash
- Frisk koriander
- Vårløk
- Salt
Fremgangsmåte
- Bland oregano, hvitløkspulver, cayennepepper og pepper. Vend rekene i krydderblandingen, og sett dem til side
- Skjær pølsene i skiver og stek dem sprøe i en tørr stekepanne. Sett dem til side
- Finhakk hvitløken og hakk løken
- Hell litt olivenolje i stekepannen og varm løk og hvitløk, uten at de endrer farge
- Tilsett risen og varm denne litt. Hell hakkede tomater og litt av buljongen på
- Tilsett mer buljong underveis, slik at risen blir mør
- Kutt opp paprikaen og squashen i terninger og tilsett dette sammen med blandingen i stekepanna, og la det koke litt
- Tilsett tilslutt chorizo og reker og la det hele varmes opp slik at rekene blir varme helt igjennom. Smak til med salt og pepper, og topp med koriander og hakket vårløk.
NAM!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Hva anbefaler du å bytte bygggrynene til som er glutenfritt ?