JA, DU KAN SPISE VANLIG GODIS | 3 råd jeg gir mine kunder og kalorioversikt

25. oktober 2019 | Kosthold, kropp & helse

egenreklame for www.fitfocus.no

 

Vi nærmer oss slutten av uke 1 på 5kg ned på 4 uker. Og for å svare på spørsmålet jeg nå får daglig – ja, du kan fremdeles melde deg på, dine 4 uker starter når du starter 🙂

Vi nærmer oss helg og flere av deltagerne er så klart opptatt av hva man kan kose seg med!

Sukker i seg selv er ikke farlig. Problemet er mengden og at det fort kan oppta plass for næringsrik mat som kroppen har mer bruk for og mer nytte av enn sukker.

Også er det jo ikke til å stikke under en stol at sukker inneholder en del kalorier, som vi har bedre utbytte av å få fra andre steder.

Så i dag hadde jeg tenkt jeg skulle dele noen råd jeg håper du vil ta med deg.

 

  1. SPIS NÅR DU HAR LYST PÅ.

Ikke fordi det er fredag eller lørdag og derfor «lov» eller noe man «må». Har du lyst på en onsdag, så spis på en onsdag.  MEN tenk deg om en ekstra gang og spør deg selv:

-Hvorfor har jeg lyst på?

Er det fordi du er sliten og trenger rask energi? Er det fordi du er lei deg? Kjeder deg? Er det da noe annet du kan gjøre eller spise som vil være bedre for deg?

Jeg spør fordi jeg er veldig opptatt av at når du velger å unne deg noe så er det fordi du har lyst! Fordi det er kos, fordi det er godt. Og ikke av andre årsaker.

 

2. SPIS DET DU HAR LYST PÅ.

Det hjelper lite å spise en rute mørk sjokolade om det du virkelig har lyst på er et stykke sjokoladekake.

 

3. HA FOKUS PÅ MENGDE

Om målet ditt er å gå ned i vekt er det lurt å ha litt kontroll på mengdene. Jeg pleier å gi mine kunder «kvoter» på 250 eller 500 kalorier per uke (avhengig av hvor aktive de er) til å bruke på vanlig godis.

Her ser du en oversikt jeg lagde for noen år siden, men tallene stemmer fremdeles 😉

Sist runde av 5kg ned på 4 uker hadde jeg en liten LIVE sending hvor jeg delte noen smarte råd som jeg alltid har gitt mine kunder, får å spare litt ekstra på kaloriene, men ikke på kosen. Du finner den HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

25. oktober 2019 | Kosthold, kropp & helse