INTERVALLER | hvor slitsomt skal det egentlig være?

19. mars 2018 | Løpeskolen

Sist uke ble vi ferdige med vinterens 10 uker lange løpe challenge. I mai starter som vanlig min online løpeklubb opp aktiviteten sin igjen (gratis) , og frem til da kommer jeg til å poste en ukentlig intervall som du kan få bryne deg litt på.

Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg ikke presiserer nøyaktig tempo eller stigning i løpe øktene jeg deler her på bloggen. Og svaret på det er veldig, veldig enkelt. Når du trener intervaller er det ikke tempo eller stigning som avgjør treningsutbytte, men din puls!

Pulsen øker så klart når du løper fortere, lengre eller brattere, men hvor fort og bratt du må løpe for å trene ved riktig intensitet er helt individuelt og vil forandre seg etterhvert som du kommer i bedre form!

Så å legge ut økter med mitt tempo/stigning er ikke er godt hjelpemiddel for deg 😉 Men et godt hjelpemiddel har jeg tenkt å gi deg i dag!

I dag hadde jeg tenkt til å gi deg en skala på 5 trinn som kan brukes når du løper etter mine intervaller, slik at du kan være sikker på at du trener ved riktig intensitet for best mulig resultater.

Skalaen er tilpasset slik at den kan brukes både av deg som trener med pulsklokke og deg som ikke har pulsklokke. Og jeg kommer så klart til å poste skalaen sammen med de ukentlige intervallene, slik at du har alt samlet på ett sted!

 

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

19. mars 2018 | Løpeskolen

Kommentarer (2)

Comments are closed.