Etter at noen snaps med ingefærshot er det flere som har spirt hvor jeg kjøper disse. De er ikke kjøpt, men lagd. Og det er egentlig ganske enkelt, både med og uten juicer.
Først litt hvorfor jeg drikker ingefær.
Ingefærshot er
- oppkvikkende!!!!!!!!!
- øker forbrenningen
- er antibiotosk
- er bra mot betennelser i kroppen
- øker blodgjennomstrømningen.
Jeg er ikke så glad i ren ingefærshot, så tilsetter gjerne litt eple i min.
Epler inneholder næringsstoffer som kostfiber som er viktig for fordøyelsen, kalsium, kalium, fosfor, magnesium, vit C + en rekke andre mineraler og vitaminer i mindre grad.
Licensed from:
comet
/
yayimages.com
Jeg pleier å lage mye når jeg først er i gang! Vi snakker bortimot en kilo ingefær.
Du trenger:
Stavmikser eller blender
Sil
Kaldt vann
Ingefær
Eplejuice (ikke fra konsentrat)
Slik gjør du:
- Skrell og kutt opp ingefær i små biter.
- Tilsett nok vann til at det akkuart dekker ingefæren.
- Blend til du får en masse.
- Tilsett mer vann. Hvor mye avhenger av hvor sterk du vil ha den, og hvor mye ingefær du har brukt. Fargen skal være som på bilde.
- Blend mer
- Hell igjennom en sil og sett kaldt
Tilsett eplejuicen ved servering.
Anbefalt dose 4-8 cl per dag.
Båndski!
Senere i dag håper jeg å få ut ett nytt innlegg om trappetrening.
Ha en glad dag.
Desiree
Heihei 🙂 Er det noe annet jeg kan bruke enn eplejuice, tåler ikke det? Hvor lenge holder ingefær seg hvis en lager store mengder? Kan det fryses? Mange spørsmål er et tegn på at dette interesserer meg 🙂
Suzanne: kan fryses 🙂 holder 1 uke i kjøleskap. Lag det med sitron eller appelsin i stede for eple 🙂
Det er jo helt supert 🙂 tusen takk for kjapt svar 🙂
Og du trenger egentlig ikke skrelle ingefæren heller, i hvert fall hvis du får tak i økologisk ingefær.Bland med mineralvann, litt friskpresset sitron, frisk mynte og eventuelt litt søtstoff, og du har den beste sommer-ingefær-drikken som finnes …!Takk for masse fine oppskrifter. 🙂
Den fantastiske gurkemeieroten med alle dens gode egenskaper er også fin å ha oppi, da blir det litt gulere.