INDISK LINSESUPPE | med brokkoli og squash

15. november 2018 | Middag

I dag håper jeg på å få litt tid på kjøkkenet til å teste ut en ny brødoppskrift.

For et par uker siden ble jeg nemlig introdusert for en bakemetode hvor man bruker bakepulver og ikke gjær. Noe som gjør at brødene hverken må eltes eller heves. Lite saftige og holdbare som meg gjær blir brødene ikke, men det funker kjempe fint om brødet skal spises lunt, samme dag. Som for eksempel suppebrød.

Denne suppen er hentet fra matkassen min. Deilig suppe med indiske smaker, linser, squash og brokkoli.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 2 gule løk
  • 2 fed hvitløk
  • 1 brokkoli
  • 1 squash
  • 1 grønn chili
  • 400 g ferdig kokte grønne linser fra boks
  • 1 ss garam masala
  • 1 boks kokosmelk
  • 7 dl grønnsaksbuljong
  • Frisk koriander
  • 1 lime
  • olje
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt squashen i skiver, og finhakk ønsket mengde av chilien. Skyll linsene i kaldt vann.
  2. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, chilien og hvitløken til løken er blank. Ha i brokkolien, squashen og garam masala-krydderet, og stek videre i ca. 5 minutter. Tilsett 7 dl grønnsaksbuljongen og kok opp.
  3. Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt squashen i skiver, og finhakk ønsket mengde av chilien. Skyll linsene i kaldt vann.
  4. Ha linsene og kokosmelken i suppen, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Topp retten med korianderen, og server limebåtene ved siden av.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

15. november 2018 | Middag