Ikke en dag uten.

26. mars 2014 | Ernæring

Jeg er ganske sikker på at de fleste av oss har en slags «base» i kostholdet vårt, ting vi spiser hver dag eller tyr til litt oftere enn annet.

Tenkte jeg skulle dele hva som utgjør min base, hvordan jeg bruker produktene og hvorfor.

 

 

 

 

 


Aloe Vera juice

drikkes hver dag. 3cl for å være eksakt. Hverken mer eller mindre. Det smaker ikke godt, men jeg kunne ikke levd uten!

 Planten inneholder 18 aminosyrer, 12 vitaminer, 20 mineraler, steroler, tanniner og enzymer, noe som gjør den til en av verdens mest næringsrike matvarer!

 Hva hjelper den så for?

  • enzymene i planten forbedrer kroppens evne til å bryte ned fett, sukker og proteiner.
  • gunstig effekt på immunforsvaret.
  • med andre ord har den en svært gunstig innvirkning på både fordøyelse og opptak av næringsstoffer!
  • renser tarmsystemet.
  • styrker kroppens utskillelse av avfallstoffer.
  • styrker hår og negler.
  • gir mer glød til huden.

Jeg har i mange år slitt med mageproblemer. Etter at jeg begynte å blande inn litt aloe vera juice i min daglige smoothie har disse så å si forsvunnet!



Avokado

en fet frukt som inneholder mye enumettet fett, den er rik på B-vitaminet folat og en kilde til vitamin C.

Jeg spiser den stort sett som den er, men favoritten er helt klart sammen med smilende egg.


Cottage cheese

er en flott kilde til proteiner. Orginalversjonen er mer eller mindre smakløs. Jeg liker å blande den ut i youghurt eller i smoothies. Bruk den også i pannekakerøren, sammen med oppskåren frukt, på knekkebrødet sammen med litt lett syltetøy eller i omeletten.


Frosne bær

er et must i mitt kosthold. Jeg elsker smoothies, og disse er så klart selvskrevne der, som tilbehør til proteinpannekaker, på havregrøten eller varmet i mikroen som tilbehør til gresk yoghurt.

Flott kilde til antioksidanter og vitaminer, lite karbohydrater og kalorier.


Kokosmelk

er et flott alternativ til meieriprodukter. Du putter det kanskje ikke i den brune sausen, men det smaker ypperlig både i havregrøten, smoothiene, vaffelrøren og annet bakeværk. Obs; det gir en mild smak av kokos <3


Skyr

er igjen en flott proteinkilde. Jeg bruker den som mellommåltid på farten, dessert i lunsjen eller når jeg fyser på kvelden. Den blandes gjerne ut med litt cottage cheese, frukt, bær eller nøtter.

 

Har du en base i ditt kosthold?

 

– Desiree

 


#kosthold


#kostholdsveileder


#sunkost


26. mars 2014 | Ernæring