Hvorfor ser man ingen resultater på deg? Du trener hvor ofte?

28. oktober 2015 | Motivasjon

Spørsmålet i overskriften ble stilt meg i kommentarfeltet til innlegget
«Uteblir resultatene? 5 tips om hvordan trener bedre uten å trene mer»

Sånn umiddelbart følte jeg kanskje at spørsmålet var litt frekt? Det var det kanskje? Kanskje ikke? Men igjen så tar det jo opp et interessant tema!

Ikke meg, min trening og min kropp ( lite intressant med det ), men 
hva slags resultater kan man faktisk forvente av trening og sunt kosthold?For å dra noen paraleller til meg selv.

 • Jeg trener alt mellom 2-6 økter i uka. 
 • Siden det varierer hvor ofte jeg får trent trener jeg stort sett en kombinasjon av kondisjon og styrke.
 • Jeg har en aktiv livsstil utover de timene jeg trener og fritid brukes ofte til tur og andre uteaktiviteter.
 • Mitt daglige kosthold er nokså sunt. Det består stort sett av magre proteiner, mye grønnsaker, meieriprodukter, egg, nøtter, frukt og grovt korn.
 • Jeg spiser godis hver helg, men kassadamen på Rema 1000 kan bekrefte at det av og til sniker med seg litt Candy King ellers også.


Hva kan man forvente av en slik livsstil?

 • Normal vekt.
 • Normal fettprosent.
 • Deffinerte muskler i rygg og ben.
 • En kropp som fungerer som den skal.
 • God helse.
 • Overskudd.

Rent prestasjonsmessig vil man ikke komme veldig langt med denne type trening. Med et godt treningsprogram vil du helt klart oppleve fremgang i styrke og kondisjon – frem til et visst punkt. Etter dette vil denne treningen vedlikeholde formen med mindre man begynner å trene mer spesefikt.


Hva kan man ikke forvente av denne livsstilen?

 • Sixpack
 • Stor økning i musklemasse
 • Stor økning i muskelstyrke
 • Kondisjon til å løpe maraton på under 4 timer
 • «Fitnesskroppen»

Personlig er jeg der i dag hvor jeg kan løpe 1 mil på under en time, jeg tar min egen kroppsvekt i knebøy og er utholdende nok til å kunne kjøre 1-3 saltimer på rad eller gå i fjellet en hel helg. 

Jeg vil trene når jeg har tid og lyst, ikke når jeg må. Jeg vil ikke ofre mine brødskiver med smør og gulost for å få sixpack, og jeg vil spise sjokolade på en onsdag hvis jeg har lyst til det. 
Det er det som er viktig for meg.

 


Til syvende og sist må du gjøre opp med deg selv hva som er viktig for deg.

 


<3

Desiree

 

 

 

 

 

 

 


28. oktober 2015 | Motivasjon

Kommentarer (22)

 1. Hei, jeg lurer på en ting. Nå har jeg trent i 2 månder, begynte smått med å gå. Nå er jeg oppi 1 time med rask gange og jogging i intervaller. Problemet er at jeg har gått opp 3 kg og 3 cm rundt magen. Jeg trener 1 time hver eneste dag og spiser det sammen som jeg alltid har gjort. Burde jeg ikke se resultater og ikke legge på meg?Jeg fortsetter av en grunn alene, det er psyken, den har løftet seg opp gjenom taket etter jeg begynte.Litt frustrert her.

 2. Bare en husmor: Forstår at dette er frusterende. Veldig mange opplever at de blir mer sultne og dermed spiser mert når de trener mye kondisjon. Selv om du sier at du ikke spiser mer… 🙂 Ingen logisk grunn til at du skal gå opp i vekt av dette, så hadde jeg hvert deg ville jeg tatt en tur til legen og hørt 🙂

 3. Hva må man gjøre for å oppnå «fitnesskroppen»? Har du noen konkrete forslag og tips? 🙂

 4. Anonym: Nei 🙂 Dette er et alt for omfattende team til å ta opp i et kommentar felt. Det krever veldig spesefik trening over lang tid og nøye planlagt diet 🙂

 5. Supert svar på et spørsmål som i mine øyne var rimelig frekt 😉 .Og kudos for at du slår et slag for normal sunnhet og aktiv hverdag; «fitnesskroppen» er og blir for de spesielt interesserte.

 6. Veldig godt svar! Det å leve sunt, være aktiv, og alt det du er og står for, det er bare så bra! Normal trent kropp, med muskler som vises, når de brukes. Fitnesskroppen, den får man ikke ved å leve «normalt», slik du gjør, og slik du hjelper oss til å gjøre. Men det er opp til hver enkelt, hva som er viktig for akkurat deg selv!Og hvis man ikke ser at du er godt trent, nei da vet ikke jeg!!Stå på videre, bloggen, snap og alt du har, er veldig motiverende. Mangler bare at du flytter til Trøndelag istedet nå 😉 Klem

 7. Jeg kjenner at jeg faktisk ble skikkelig provosert av den kommentaren. Frekt er vel bare fornavnet. Der har du rene drømmekroppen, som både strutter av sunnhet og er veltrent. Og på toppen står du for et mer enn sunt, men også normalt, kosthold. Og så presterer noen og si det ikke synes!? Hvilke briller har den personen tatt på seg? Stå på som du pleier for du motiverer så mane av oss. Takk

 8. Hei!Her setter du fokus på noe som er enormt viktig. For meg var dette en «spikeren på hodet-artikkel»! Og til den som kommenterte hva angår dine resultater; jeg velger å tro at denne personen ikke har de største referanser hva gjelder forskjellen mellom en kjernesunn og veltrent kropp, kontra fitness-kroppen, som med all respekt krever en livsstil svært få klarer å holde på over tid.

 9. Dette utspillet er målet mitt, dit jeg vil komme og akkurat grunnen til at du er blitt min favoritt blogger. Det er så mange som fokuserer så mye på kropp eller store treningsmål, det unikum å holde en balanse og faktisk leve er utrolig herlig å finne!»Personlig er jeg der i dag hvor jeg kan løpe 1 mil på under en time, jeg tar min egen kroppsvekt i knebøy og er utholdende nok til å kunne kjøre 1-3 saltimer på rad eller gå i fjellet en hel helg. Jeg vil trene når jeg har tid og lyst, ikke når jeg må. Jeg vil ikke ofre mine brødskiver med smør og gulost for å få sixpack, og jeg vil spise sjokolade på en onsdag hvis jeg har lyst til det. Det er det som er viktig for meg.»Det er viktigst for meg også!

 10. TAKK!! Takk for at du er et så sunt og godt forbilde. Ikke ved å leve perfekt og gi inntrykk av å ha overnaturlige evner, men ved å LEVE, leve ekte, leve normalt og samtidig sunt. Takk for at du gir oss håp og tro på at også vi med hundrevis av usunne vaner kan ta sunnere valg uten å måtte ofre alt vi er glad i. Takk for gode og overkommelige treningsråd, deilige, sunne og lettvinte mattips og en herlig ærlighet. Du er og blir et fantastisk forbilde, Desiree! Ønsker deg en fantastisk deilig og god uke videre! 🙂

 11. Veldig bra svar du ga her Desiree <3 man må finne en balanse og en sunn og aktiv gjennomsnittshverdag er helt innafor etter min mening. Skal man som du sier, sikte etter bikinifitness-kroppen, eller hva det nå var som var tilsiktet i den kommentaren, så se en annen vei.... mange andre blogger som handler kun om det;-) Klem, Linn! Og takk for flott motivasjon og inspirasjon på de ulike kanaler 😀

 12. Herlig innlegg! Det er så mange som tror at alle som trener har som mål å stille i fitnesskonkurranser, når det for de aller, aller fleste handler om å sikre seg en god helse. 🙂 Liker bloggen din, du har så gjennomarbeidede innlegg, og rent personlig synes jeg du har en bunnsolid, sunn innstilling til dette med fysisk aktivitet.

 13. Flott innlegg! Kjenner meg igjen i det du skriver. jeg har oppnådd alle de punktene du skriver om, og koser meg med godteri hver dag. Jeg er ikke ute etter verkens 6-åack eller unormalt lav fett%.

 14. Kanonbra svart på et ikke fullt så hyggelig spørsmål. Liker også veldig godt selve innlegget, enkelt og informativt 🙂 Liker liker 🙂

 15. Utrolig godt skrevet, som jeg skulle sagt det selv! 🙂 Jeg ville aldri ofret candy king posen min i helgene som en fitnesskropp! Jeg trener når jeg vil, ikke for at jeg føler at jeg må. Får jeg lyst på en sjokkis i uka, så spiser jeg det. Jeg elsker å trene og spise sunt, men jeg elsker også å mumse innpå med godterier eller is. Balanse er veldig viktig for meg 🙂

 16. Frekt skrevet og godt svart. Jeg hadde ikke følgt deg hadde du ikke hatt et sunt forhold til kropp og mat. Jeg følger deg for du er den du er og jeg heier på deg.

 17. Dette innlegget gjør meg så glad!! Jeg er så enig med deg, aktiv og sunn livsstil, men ofrer ikke alt for sixpack. Man må trives i livet sitt og finne ut av sin egen greie. Takk for mye god inspirasjon og lesning. Jeg har lagt til meg så gode vaner etter «jeg ble kjent med deg» og er mer fornøyd med kroppen enn jeg noen gang har vært! Tusen tusen takk! <3

 18. Takk for et godt innlegg her. Har fått dette spørsmålet selv. Er mange som mener at de som trener ofte skal være rippa. Jeg trener for at kroppen min skal takle de utfordringene jeg utsetter den for, ikke for å ha en Fitnesskropp. Jeg gjør som deg, spiser for det meste sunt og variert. Men gulosten den bytter jeg ikke ut med noe og hvis jeg vil ha en liten skjokolade på en onsdag så spiser jeg det.

 19. Jeg bruker normalt ikke å kommentere på blogg innlegg, men dette må jeg bare si noe på! Jeg har nemlig sett meg grønn på fokuset og presset om at «alle må» trene fitness, anser det som nærmest å ha blitt en lov for barn og unge som vokser opp i dag! Så Tusen takk for at du deler det mer normale og nyanserte fokuset på sunnhet og trening! og ikke prestasjonskrav og det tvangspregede «sunnhets» fokuset som preger fitness miljøene, og overføres som om det er det normale. Du bidrar rett og slett til å fremme å leve og nyte godene av et aktivt og sunt liv 🙂 For som Fuggeli sier; DET ER GODT NOK 🙂

 20. Takk for at kjører en linje som er sunn og ikke lager kroppspress! Hærlig at du fremmer helse, sunn kost og livsglede!

Comments are closed.