HVORFOR MÅ MAN SKREMME FOLK?!

20. januar 2018 | Ernæring, Kropp

Jeg vil starte med å si at jeg ikke har sett Helsekontrollen på TV 2 på torsdag, så når jeg skriver dette innlegget i frustrasjon, så er det på bakgrunn av tilbakemeldinger og spørsmål fra dere, og ikke mine egne opplevelser fra programmet. Men ut ifra det dere spør meg om så får jeg inntrykk av at dette føyer seg inn i flere lignende TV programmer og avisartikler som jeg har kommentert tidligere.

Denne gangen var tema smoothies, og hvor man faktisk gikk ut og advarte folk mot å drikke smoothie hver dag fordi det kunne gi for mye fruktsukker?!

Det som går igjen, og som er min aller største frustrasjon ved disse programmene er hva de velger å fokusere på! Jeg skjønner at de trenger seere, men når du først har skapt en sensasjon:

-For mye frukt kan få deg opp i vekt?!

Hvorfor kan man ikke i det minste fortelle folk hva man burde gjøre i stede?

For hvis det er sånn at dette fruktsukkeret er så skadelig (noe jeg straks skal si litt om) hvorfor kan ikke samme program også opplyse at hvis du lager en smoothie basert på bær, grønnsaker, plantemelk og sunt fett så har du tvert i mot et kjempe sunt måltid som både tilfører noe vi spiser alt for lite av! Frukt og grønt! Som gir stabilt blodsukker, metter lenge og inneholder masse næring?! Hvorfor kan ikke det være fokuset? Hvorfor må vi skremme folk som allerede synes at et sunt kosthold er vanskelig?! Bort fra noe de trenger mer av? Frukt OG grønt!

ER FRUKTSUKKER LIKE SKADELIG SOM VANLIG SUKKER?

Fleip og fakta.

Sukker er sukker og inneholder like mye kalorier per gram, men det du må tenke på er at i frukten har sukkeret selskap av vann og kostfibere.

Hva så?

Det vil si at selv om en frukt inneholder sukker så er det svært lite per 100 gram, og i tillegg til dette vil kostfiberne dempe effekten dette sukkeret har på ditt blodsukker. Og for all del ikke glem alle de viktige vitaminene og antioksidantene du finner i fersk frukt! Spis med den beste samvittighet!

FRUKTJUICER ER I BUND OG GRUNN DET SAMME SOM Å DRIKKE BRUS TILSATT EKSTRA VITAMINER. SÅ ØNSKER DU Å LAGE EN SUNN OG NÆRINGSRIK SMOOTHIE KAN DET VÆRE LURT Å UNNGÅ Å BRUKE FRUKTJUICER I DEM.

Bruk i stede plantebasert melk og kanskje litt konsentrert, sukkerfri saft om du ønsker å gjøre smoothien din søtere. Ønsker du å bruke frukt, så bruk biter av hel frukt som appelsin, grapefrukt, frosne pærer, osv, osv.

Smoothie med rødbete

ANDRE FELLER MAN FORT KAN GÅ I SOM GJØR SMOOYHIEN TIL EN LITEN SUKKERBOMBE ER SØTE YOGHURTER.

Yoghurt er ellers en flott proteinkilde å putte i en smoothie, som gir både viktig næring, god metthetsfølelse og stabilt blodsukker, men bruk helt naturelle varianter eller uten tilsatt sukker!

HVA ER DEN PERFEKTE SMOOTHIEN?

Det kan være så mangt, men hvis du vil kan du laste ned smoothie hefte mitt gratis HER. Det er fult av sunne, næringsrike smoothies!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

20. januar 2018 | Ernæring, Kropp