Hvorfor har du ikke viljestyrke?

11. september 2014 | Motivasjon

Akkurat det her med viljestyrke er en veldig fasinerende ting som jeg er veldig opptatt av.

Jeg synes det er spennende å observere hvordan vi kan ha en sterk viljestyrke til å gjøre en ting vi ikke liker, men svakere viljestyrke og evne til å presse/motivere oss til å gjøre noe annet.

I tillegg til det virker det nesten som at det er greit, forventet eller akseptert at vi skal ha dårlig viljestyrke til å utføre visse ting, noe som så klart svekker viljestyrken ennå mer!

Sunt kosthold og trening er faktisk en av de tingene som er akseptert å ikke ha viljestyrke til!Hvorfor?!

Jeg pleier å sammenligne viljestyrke til å trene med viljestyrke til å rydde.

Rydde, vaske, henge opp tøy, tømme oppvaskmaskin, gå ut med søppel. Vi gjør det hver dag. Og med en gang vi ha gjort det må vi gjøre det igjen, og igjen. Selv om det blir rent og pent hjemme er ikke jobben gjort, vi må fortsette å vedlikeholde ellers ser det snart like ille ut.

Men vi gjør det jo! Noen liker det, men de fleste er nok ikke så glad i selve ryddingen, men vi setter pris på resultatet! Det er godt å komme hjem til et ryddig og rent hjem. Man slapper bedre av, man trives bedre, det er hyggelig, osv, osv.

Vi gjør det, selv om vi ikke vil, selv om vi kanskje utsetter det en time eller to så tar vi oss tid til det.Hvorfor?!Men vi må jo det!

Men slik er det jo med trening også! Vi må det hvis vi ønsker å ha en god helse, ikke bare i dag, men 10-20-30 år frem i tid. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, få bedre selvfølelse, bli friskere, sørge for å holde deg frisk, ha mer energi og overskudd, holde deg skadefri så kommer du ikke utenom trening og sunt kosthold.

På samme måte som at det ikke blir ryddig hjemme hvis du ikke tar deg sammen og rydder!Selv om jeg er trøtt hver morgen, så har jeg viljestyrke til å stå opp av sengen, å ikke stå opp er ikke en valgmulighet
.

Om man ikke alltid har lyst til å dra på jobb så gjør man jo det, å ikke dra bare fordi man ikke har lyst er ikke aksepter i vårt samfunn!Hvorfor er det så vanskelig å overføre denne viljestyrken og denne tankegangen til trening og kosthold?

Dette er faktisk mitt spørsmål til deg. Og heller enn et svar håper jeg at du har fått noe å tenke på.


Hvorfor er det greit å ikke trene, greit å ikke klare å endre livsstil, når det ikke er greit å glemme søpla?

– Desiree 


11. september 2014 | Motivasjon

Kommentarer (5)

  1. Jeg vet faktisk ikke jeg. Jeg begynner å tro at det med trening MÅ være innarbeidet fra man er liten hvis man skal ha det som en innebygget vane. Mine foreldre trente ikke. Altså er ikke jeg programmert til at det er noe man gjør. Bildet mitt av hverdagen etter jobb inneholder ikke trening. Jeg MÅ pushe meg selv hele tiden for å få det gjort. Og noen ganger glemmer jeg det bare rett og slett… Viljestyrken er ekstremt god til tider, andre ganger totalt fraværende…

  2. Etter at jeg begynte med daglig trening, er det slik at jeg må…., gjør jeg det ikke får jeg dårlig samvittighet. Jeg synes det er best å trene på morgnene før noen i huset våkner, og før frokost. Står opp kvart på seks tre morgner i uken, og jogger en tur på litt åver seks km. Har mange ganger tenkt at det er galskap å stå opp så tidlig for å trimme. Men etter hver treningsøkt er jeg så glad og fornøyd, det et så godt. På ettermiddagene er det travlere med kjøring av barn til treninger og kamper. Men da tar jeg en trimtur mens de trener istedet for å kjøre hjem og så ut for å hente igjen. Det har rett og slett blitt en livsstil. Det tar kanskje en tid å innarbeide slike rutiner, men når det et gjort, så går alt så lett. Men en må vel ha litt stålvilje…. Jeg tenker at hvis jeg først hopper over en økt, så er det fort gjort at det blir flere økter som hoppes over, og det er ikke et tema. Stå på folkens, det gjør godt å trimme og å ha et bra kosthold.

  3. Jeg leser som regel alt som jeg kommer over når det gjelder viljestyrke osv, da dette er et problem jeg plages med. Men en ting er sikkert; å lese artikler om viljestyrke, skrevet av mennesker som ikke forstår seg på det – er det mest DEMOTIVERENDE jeg opplever.. «er det ikke bare å gjøre det da? Se på det som en pliktoppgave?» NEI, det er ikke det…

  4. misslaisa: jeg mangler viljestyrke på mange områder 🙂 men jeg prøver å finne situasjoner hvor jeg har viljestyrke og overføre tankemønster fra det over på det jeg sliter med. Det er det dette innlegget handler om 🙂 ikke at man skal se på trening som en plikt 🙂

Comments are closed.