HVORFOR DU IKKE BURDE GJØRE BURPEES | og hva du heller burde gjøre

Reklame 28. juli 2020 | Trening, Video

egen reklame

Kan forhåndsbestilles hos Norli HER, til en ekstra hyggelig pris.

 

Alle som har vært med på mine BOOTCAMP økter vet at de 9 av 10 ganger er burpee frie. Jeg kan avsløre at jeg personlig er mindre glad i å gjøre burpees (er det i det hele tatt noen som liker det?), men grunnen til at jeg styrer unna øvelsen når jeg trener andre handler så klart ikke om det!

Så hvorfor?

Vel, jeg vil heller snu spørsmålet. Hvorfor velger du å gjøre burpees?

Gjør du det fordi det er en fullkroppsøvelse? Fordi den trener både underkropp, overkropp og core?

Den gjør så absolutt det, når den er utført riktig. Men de aller fleste vil få bedre treningsutbytte på disse tre punktene ved å gjøre andre øvelser enn burpees:

Om du velger øvelsen fordi du ønsker å styrke overkroppen – velg heller push ups i stede.  Hvis du er nybegynner – gjør push ups på knærne.

Om du velger øvelsen fordi den styrker ben og rumpe – velg knebøy i stede.

Om du velger øvelsen fordi du ønsker å trene core – gjør planke eller varianter av planke i stede.

Og da har vi vel egentlig kommet til sakens kjerne, og det er at de fleste velger å gjøre burpees fordi det er slitsomt og gir høy puls!

Men da finnes det en rekke andre øvelser man heller burde gjøre, som gir høy puls og litt blodsmak i munnen – uten å sette like store krav til teknikk og styrke, som burpees gjør.

I denne økten finner du flere gode alternativer til burpees – i flere nivåer! Kanskje du er så sporty at du hiver deg med 😉 Den varer 15 min fra start til slutt!

 

Ellers så har jeg i dag fått bekreftet at forhåndssalget på DESIREE´s SUNNE MATPAKKEBOK vil gå frem til 2.08 kl.23:55.

Alle som bestiller boka  HER får den signert og til en ekstra hyggelig pris. Og boka blir sendt ut til dere tirsdag 4.08!

Reklame 28. juli 2020 | Trening, Video