Hvordan mestre øvelser med egen kroppsvekt.

15. januar 2015 | Øvelser

Dette er litt på siden av det jeg vanligvis skriver om, men jeg gjør det allikevel etter ønske fra en bloggleser.

Hun vil nemlig veldig gjerne bli flinkere i kroppsvektøvelser som push-ups og kroppshev.

Det høres kanskje ut som tøffe Crossfit øvelser, men på riktig nivå og med riktig hjelpemidler er dette øvelser alle kan gjøre, og hun etterhvert meste i sin helhet.

Jeg tar den enkleste først; Push-ups.

Jeg instruerer i en del styrketimer som MRL, StramOpp, Shape og hva alt sammen kalles i dag. Dette er hatøvelsen for mange kvinne.

 • Først så er det viktig at du ikke sette hendene dine langt forran kroppen. Start med å sette hendene rett under skuldrene dine slik at du får en rett linje fra skulder til håndledd.
 • Jo smalere du står med hender og føtter jo tyngre blir det, så fra utgangsposisjon gjør deg litt bredere, slik du ser jeg gjør på videoen.
 • Her ifra kan du så klart jobbe på knærne, men hvis det er strake push-ups du vil bli bedre på så burde du jobbe med strak kropp.
 • Klarer du ikke mer enn et par pus – ups med dybde justerer du vinkel i albuen. På videoen vil du ser alt jeg varierer. Har du som mål å klarte 10, så tar du 10, men ikke kom like langt ned hvis det blir for tungt. Etterhvert som du blir sterker il du komme lengre og lengre ned mot gulvet.


For å se på mobil må du åpne den i nettleseren.

Jeg har en variant til. I denne videoen ser du hvordan jeg kjører deler av øvelsen på knærne og resten på tærne. Hvis du ikke er klar for å prøve strake push-ups ennå er dette en fin variant.


For å se på mobil må du åpne den i nettleseren.

I forhold til kroppshev er det aller letteste å starte med å jobbe med kroppen horisontalt i stede for vertikalt.Men som med push-ups – du blir god på det du øver på.

Så vil du bli god på chins eller pull ups er det dette du burde gjøre.

Jeg er ikke god på disse øvelsene selv, men  teorien kan jeg.

 • Første feil mange gjør er at de henter all kraft i armene.

I videoen ser du meg jobbe negative chins. Det er en flott måte å bli sterkere på, når du ikke klarer å dra deg selv opp. I slutten av videoen ser du hvordan jeg drar skulderbladene ned og starter draøvelsen i ryggen – ikke i armene.


For å se videoen på mobil må du åpne den i nettleseren.

En annen måte å bli sterkere på er å bruke strikk:

Start med en tykk en, og velg tynnere strikker etterhvert som teknikken sitter.

Jeg håper dette var nyttig for noen der ute.

Jeg setter utrolig stor pris på å få ønsker fra dere lesere. 

Er det noe du ønsker at jeg skal skrive om?

 

– Desiree


15. januar 2015 | Øvelser

Kommentarer (12)

 1. Hei jeg lurer på om man får poeng på step med styrke 90 min og høy puls time med styrke 90 min og corbar kan de defineres under trening eller er der kun styrke i studio som teller ?

 2. Fint med gode tips-takk :-)Jeg har foroverroterte skuldre. Jeg er glad i styrketrening og spesielt pressøvelser. Ironisk nok førte det til betennelse i skuldra. Etter det får jeg veldig lett vondt i skuldra. Jeg har fått øvelser for å trene bakside,slik at skuldrene peker riktig vei igjen -det er slyngeøvelser jeg finner ufattelig kjedelige! Har prøvd øvelsene i uke 1,men veldig forsiktig. Har du også noen gode og morsomme trekkøvelser?Jeg bruker å ha tre spinningtimer i uka,hvorav minst en av dem er dobbel. Hvordan regne poeng? Gir yogatime styrkepoeng?

 3. Anne-Lise: jeg er da motsatt av deg 😉 ikke spesielt glad i pressøvelser og trener det sjeldent! Men har også litt roterte skuldre… Du får poeng for alt, men maks 4 denne uka 🙂 skal se om jeg kan finne noen «morsomme» øvelser 😉 tenker du med TRX?

 4. Jeg følger mitt eget treningsopplegg, både styrke og kondisjon. I tillegg masse gåturer fordi jeg har hund. Skjønner jeg det riktig at uansett om jeg bruker å trene 6 ganger i uka er 4 poeng max for trening pr. ukeHva angår å spise riktig, er det ett poeng pr.dag?

 5. Lene Espenæs: helt riktig. Dette er for at alle skal stille likt, både de som ikke har trent før og de som liker å være aktive 🙂

 6. Hei!Jeg trener i Tønsberg på BFBC 3-5 ganger pr. uke – og følger nå matprogrammet ditt. Hvilke poeng er det snakk om og hvordan registrer jeg de?

 7. Hei. målet mitt er å gå ned i vekt, er »fit på 30 dager» basert på å gå ned i vekt, eller bare bygge muskler?

 8. Nei,nei- ikke nødvendigvis trx! Kan være,men jeg liker mye bedre å trene med vekter.

Comments are closed.