Hvor ofte burde du trene mage?

23. juni 2015 | Trening

Når man trener er det ganske naturlig at man ønsker å bruke tid på de områdene man vil forbedre.

Så når jeg kikker rundt omkring på treningssenterene er det ikke mange treningsøkter å skue som ikke inneholder mage, men er dette ensiktismessig?

Mitt svar er nei.

Hvorfor det?

Mange nevner mangel på tid som argument nummer en når de skal forklare hvorfor de ikke trener eller hvorfor de ikke trener mer.

Mage og core er delaktig uansett hva du gjør. Om du spinner, løper, sitter, står, snur deg rundt i sengen, tråkker på gassepedalen. Det er nesten bare når du trykker på fjernkontrollen til TV’en at den er inaktiv.

Så jeg tenker at når magen er så aktiv i øvelser som også trener resten av kroppen, er det igen grunn til å kaste bort dyrebar treningstid på mageøvelser alene!

Visste du at en av de mest effektive øvelsene du kan gjøre for mage og core er knebøy? Og når du trener knebøy så trener du i tillegg til mage lår, rumpe og korsrygg?

 

Hvor ofte burde man da trene mage/core?

Ja, for du burde absolutt trene mage, korsrygg og ryggstrekkerene også! Men sammen med et variert styreprogram vil jeg si at en gang i uka holder.

Det viser også forskning.

Hvis du derimot ikke trener annen styrke, kanskje du bare trener kondisjon, burde du absolutt legge inn core 2-3 ganger i uka!

For eksempel denne økten
HER

 

-Desiree


23. juni 2015 | Trening

Kommentarer (1)

  1. bra tips!Ta gjerne en titt innom min blogg også!Ha en fin dag videre!

Comments are closed.