HVIS JEG FÅR BARE EN KOMMENTAR TIL….!

2. januar 2018 | Ernæring

Når man utøver yrket sitt på sosiale medier må man tåle å blir spurt om mye rart, man må også tåle å høre mange meninger. Det gjør jeg også stort sett, men de siste par dagene har jeg fått en del spørsmål om spesielt en ting, som ikke gjør meg irritert på mine egne vegne, men ganske så fortvilet på folk sine vegne!

Mulig det er noen gravide hormoner som burde holdes i sjakk, men folkens! MAT ER IKKE FARLIG!

Særlig har jeg fått kommentarer og spørsmål om karbohydrater. Og jeg trodde virkelig at denne myten var avlivet for lengst…

I flere ti år var fett den store helse skurken og fikk skylden for både overvekt, hjerte karsykdommer og flere livsstilsykdommer. Heldigvis har vi de siste ti årene kommet på bedre tanker. Fett er nemlig viktig for flere av kroppens funksjoner som forbrenning, opptak av vitaminer, hormonbalanse, hjernen trenger fett, fett beskytter indre organer, holder oss varme, osv.

Men, hva var da årsaken til vår stadig dårligere helse? Når ikke det var fett gikk pekefingeren til karbohydratene! Heldigvis begynner vi å bli klokkere på det punktet også! Mat er ikke finden!


Personlig er jeg skeptisk til å kutte ut et helt makronæringstoff.

Vi har kun tre. Karbohydrater, proteiner og fett.

Og selv om kroppen kan få den energien den trenger fra proteiner og fett alene, inneholder karbohydratkilder viktige mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler, antioksidater) som kroppen trenger.  Når det er sagt er det en del tilstander hvor det kan være lurt å kutte ned på inntaket av karbohydrater, men friske mennesker burde ikke leve uten karbohydrater ,med mindre de gjør det for det de trives med den typen mat, og  sørger for at kroppen får det den trenger.

Det er også forskjell på karbohydrater, og slik de fleste av oss lever i dag er det kanskje mer rom for karbohydrater fra grønnsaker, frukt, bær og hele korn, enn prosesert mat, lyse brød. pasta, ris og sukker?

MEN MAT ER IKKE FIENDEN! RIKTIG MAT ER DIN BESTE SAMARBEIDSPARTNER MOT EN KROPP DU TRIVES I BÅDE PÅ INNSIDEN OG UTSIDEN!

LcHf proteingranola

Men hva med vektreduksjon?

Når det er sagt er karbohydratene ofte det første jeg endrer på når jeg lager kostplaner til mine kunder og onlineprogrammer.

Hvorfor?

Fordi mange av oss spiser mye karbohydrater i form av brød, knekkebrød, sukker, ris og pasta.

 

Det finnes mat vi trenger mye av, og det finnes mat vi trenger mindre av.

Velg gjerne dine karbohydrater med omtanke for kroppen. Velg frukt, bær og grønnsaker som tilfører viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter. Velg grove kornprodukter og fermenterte grønnsaker som pleier tarmen og nærer de gode tarmbakteriene. Disse matgruppene gir lang metthetsfølelse og sammen med proteiner og fett gir de liten blodsukkerstigning.

 

 

 

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

2. januar 2018 | Ernæring

Kommentarer (1)

  1. Takk for at du tar bryderiet med å si dette om og om igjen, og jeg skjønner godt at du kan bli litt irritert. Det hadde jeg også blitt, uten ett eneste gravidehormon i kroppen 😉

Comments are closed.