Hverdagstapas.

7. mai 2013 | Uncategorized

Tapas er definert som en rekke forskjellige spanske forretter, også kalt fingermat. I Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til drikken før middagen serveres. Ofte serveres en blanding av små, kalde retter som oliven, ost, skinke og brød, sammen med litt forseggjorte varmretter som kjøttboller, frityrstek blekksprut,ol.

Med andre ord everything goes!

I går eide jeg ikke matlyst!

Jeg vet, dere som kjenner meg stirrer forskrekket på skjermen og lurer på om jeg er syk!

Da klokken nærmet seg halv åtte på kvelden hadde jeg fremdeles bare et måltid i magen, og magen hadde ikke lyst på noe som helst! Det hadde ikke hummøret heller, men heldigvis visste fornuften at slikt går ikke ann!

Min løsning i slike tilfeller er som oftest TAPAS!

Hvem sier at man ikke kan ha tapas på en mandagskveld? Ikke jeg!

Det ble hva kjøleskapet hadde og tilby, men det var ikke så ringe enda.

Asparges med knekk i:

Knekk av den nederse delen.

Ha aspargesene over i en kjele fosskokende vann, med salt i.

La de koke i et min.

Ta de opp. Hell over litt olivenolje og godt med grovt salt.

 

Tomatsalat:

Cherrytomater og strimlet soltørket tomat.

Hakke basilikum og litt olivenolje over.

 

Sist, men ikke minst:



Spekeskinke, chorizopølse, honningmelon og bringebær.

Enklere kan det vel ikke gjøres? Men så godt det var!

Tips til kveldens soffakos kanskje?


 

 


 


7. mai 2013 | Uncategorized

Comments are closed.