Min hverdags sminke – økologisk og nærende

23. november 2017 | Beautytalk
Reklame: inneholder annonse linker fra pureskin.no

 

Hverdags sminke blir kanskje litt å ta i, for det er absolutt ikke hver dag jeg sminker meg! Når det kommer hverdag og festsminke er det heller ikke store forskjellen. Kanskje den naturlige lipglossen blir byttet ut med en litt mer vågal farge og litt mer maskara 😉

Før i tiden var jeg ikke så nøye med hva jeg puttet på huden min. Sminken jeg kjøpte var stort sett spontane kjøp fra diverse tøybutikker og en sjelden gang tax free, men med årene har jeg begynt å skjønne viktigheten av god hudpleie og etterhvert også riktig valg av produkter.

En ting er at riktige produkter kan gi huden både næring og fukt, som igjen bekjemper urenheter og aldringsteng. En annen ting er at huden faktisk er kroppens største organ! Alt du putter på huden din kommer inn i kroppen din, og i løpet av en helt vanlig hud rutine (rens, påføring av sminke, fjerne sminke, fuktighetskrem) tilfører en gjennomsnittlig kvinne kroppen 200 kjemikalier. Hjelp…

Derfor er jeg ekstra glad og stolt over samarbeidet med nettopp pureskin.no. En norsk nettbutikk med kun økologisk hudpleie, sminke og helsekost, fra de beste merkene i verden! Her er det mye spennende du ikke finner andre steder.

Jeg har samarbeidet med pureskin i over et halvt år nå, og har helt klart funnet mine favoritter både innen sminke og hudpleie. Og nå som vi har gått over fra høst til vinter endrer jo hudens behov seg, så selv om jeg har skrevet om hudpleie rutinene mine tidligere kommer det nok et nytt innlegg om dette.

Men i dag – sminke!

Mine faste hverdags favoritter:

Inika Long Lash mascara

Maskara er kanskje det jeg får mest spørsmål om på bloggen. I lang tid brukte jeg helt tilfeldige maskaraer kjøpt på forskjellige klesbutikker og har i grunn vært fornøyd med det. Men etterhvert som jeg har blitt eldre opplever jeg at også vippene mine trenger mer pleie for å ikke knekke eller dette av. I perioder har jeg prøvd diverse serum, oljer, ol, men det blir helt ærlig for mye styr for meg.

Long Lash mascara fra Inika gir ikke bare mer volum og lengre vipper, den inneholder også pleiende og fuktighetsgivende ingredienser som E-vitamin, ekstrakt fra magnoliabark og solsikkeolje.

 

Inika Liquid Foundation with Hyaluronic Acid

Jeg hopper rett til denne foundationen. For hvis det er kun ett produkt av disse jeg ville anbefalt deg å teste så er det denne!

Den inneholder en kombinasjon av naturlige antioksidanter, vitaminer og mineraler gir glød til huden, samtidig som hyaluronsyre gir fuktighet. Igjen – vinterhud.  Den har en utrolig lett konsistensen som  kan bygges opp til ønsket dekkevne og holder lenge!

En soleklar favoritt akkurat nå!

 

Un cover up

Dette var lenge det eneste produktet jeg brukt på huden. Det er et to i ett produkt som kan brukes både som concealer og foundation. Dekker både ujenvheter og rødheter uten at den matter huden for mye. Jeg personlig liker litt glød i huden bedre enn helt matt. Den blender seg godt inn i huden, nærer og fukter.

 

Cream blush

Blush er noe jeg kun bruker om vinteren. Uten ser jeg rett og slett ut som et laken i ansiktet! Tidligere har jeg brukt pudder blush, men syntes ofte at disse tørket ut huden og igjen tok bort mye av gløden. Har du som jeg litt tørr hud om vinteren er cream blush et utrolig godt alternativ.

Den fukter huden, gir fin, naturlig farge og er dessuten tilsatt en mild Madagascan vaniljeduft.

 

En sjelden selfie 😉

De to siste produktene bruker jeg ikke hver dag, men er gode tilskudd til en litt mer pyntet hverdags stil.

Inika Certified Organic Light Reflect Cream

Eller highlighter om du vil. Jeg er som sagt mer glad i glød enn matt hud, men jeg har heller ikke lyst til å gå med «glitter» i ansiktet 😉 Denne synes jeg gir en fin naturlig glød og jeg bruker den ofte i pannen, under øyebrynet, på kinnben og øyelokk.

Lipgloss Blow up

Dette er favorittmerke når det kommer til leppene. Holder lenge, fukter leppene og klisser ikke. Litt om ingrediensene:

Lanolin – bidrar til å forbedre hudens tekstur og reduserer tegn på aldring
Castorolje – en naturlig olje med antibakterielle og antiseptiske egenskaper Jojobaolje – en naturlig olje med antiseptiske og anti-aldrende kvaliteter
Grønn te – en naturlig antioksidant
Kaprifol – gir naturlig UV beskyttelse og har anti-aldrende og regenererende egenskaper

Noen tips å ta med seg inn i julebord sesongen? Eller kanskje et julegaveønske til deg selv?

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

23. november 2017 | Beautytalk