Hva skjer med mammapolitiet?!

7. oktober 2017 | Sprekere Mamma & Baby

Som blogger må jeg innrømme at jeg alltid har vært svært heldig med leserne mine. Nett troll og ufine kommentarer møter jeg så godt som aldri, og for å være ærlig så vet jeg at jeg ikke hadde håndtert det særlig bra om jeg gjorde det. Jeg er alt for tynn hudet til det.

Men det siste året har jeg sittet litt som en flue på veggen i diverse FB grupper. Nærmere bestemt grupper for gravide, småbarnsforeldre og lingnende. Grunnen har vært enkel. Jeg jobber med å utvikle et online program for gravide og nye mammaer og gruppene har vært gode kilder til kunnskap om typiske plager og utfordringer som jeg burde ta hensyn til.

Men for en tone det er i slike grupper?! Noen temaer kan så klart tas opp uten drama, men i mange tilfeller tenker man nesten:

-Å nej, turte du virkelig å spørre om det?!

Og så er det nesten bare å finne frem popcornet, for det tar ikke mange sekundene før underholdningen begynner!

Hvor kommer folk sitt behov for å rakke ned på andre meninger i fra?! Og hvordan mange TØRR å uttrykke seg i slike grupper er rett og slett flaut! 

 

Så for noen dager siden var det faktisk min egen tur til å bli underholdning 😉

For som jeg skrev i gårsdagens innlegg om trening og kosthold i 1. trimester er dette kanskje det trimesteret hvor fysisk aktivitet er mest krevende. Så klart begrenser det seg mye mot slutten av svangerskapet også, men med kvalme og ekstrem tretthet så er nok de første 3-12/13 ukene hakket værre for mange.

Det var problemet til en  i en slik gruppe. Og hun lurte på hva andre gjorde i forhold til trening?

Vanligvis sitter jeg som sagt som en flue på veggen i denne sammenhengen, men akkurat denne dagen kunne jeg ikke dy meg. For det var så vanvittig mange som mente at trening ikke var viktig under graviditet, og at hun bare burde slappe av og pleie seg selv. At det ikke var nå man kom i superform og at trening fikk vente. Ja, jeg klarte altså ikke å dy meg! Trening er så vanvittig viktig både for deg og babyen, det handler bare om riktig trening til riktig tid <3

 

Akkurat som jeg ikke klarte å dy meg for noen uker siden. Da lurte en mor på om det var greit å gi babyen på under året Marie kjeks.

Det er et finn frem popcorn spørsmål det!

Og det var også planen min helt til folk begynte å påstå at hvis man nektet barna ting med sukker i så kunne de få et dårlig forhold til mat. Og at barna måtte da lære å kose seg!

Jeg spurt vennlig om ikke man kunne tilby barn under 1 år noe annet enn søte kjeks som kos? Det er jo så mange gode produkter ut på markede nå, og sukker blir de jo introdusert for tidsnok. Barn i Norge spiser tross alt sjokolade oftere enn de spiser fisk.

Jeg ble hudflettet! Og da jeg pent prøvde å gjøre mammapolitiet oppmerksom på at jeg jobber med både voksne og familier som sliter med overvekt til daglig, ja da fikk jeg faktisk servert at jeg måtte være veldig dårlig i jobben min – fordi jeg ville anbefale å gi barna noe annet enn sukker til kos…

Oki, ny startegi! 

Så, i stede for å prøve å gi god informasjon til de som ikke vil ha det, vil jeg gjøre god informasjon tilgjengelig.  Og det første jeg gjorde var så klart å anbefale alle mammaer (og pappaer) der ute å følge Bare Bra Barnemat på Facebook og snap! For makan til kunnskap og inspirasjon til hvordan man kan gi barna sine den best mulige starten i matveien finnes ikke!

Steg nummer to er å opprette min egen Facebook gruppe for gravide og nybakte mammaer som har lyst til å finne god informasjon om trening og kosthold under graviditet, og komme i form igjen etter fødsel. Sprekere Mamma & Baby finner du HER.

7. oktober 2017 | Sprekere Mamma & Baby