HVA SKAL DU NÅ DA DESIREE?

23. september 2019 | Løpeskolen, Trening

Å løpe maraton har egentlig aldri vært et mål for meg. Halvmaraton har alltid vært «min» distanse og det har jeg vært veldig fornøyd med. Årets store treningsmål i år skulle derfor vært Birken i juni og halvmaraton i Oslo i september.

Jeg prøver å gjøre noe nytt hvert år, både fordi jeg synes det er lærerikt og motiverende. Og det nye i år skulle også være Birken, da jeg aldri har løpt en halvmaraton i terreng før.

Men fire uker før Birken ble jeg syk, syk og atter syk, og tilslutt måtte jeg stikke fingern i jorda – melde meg på halvbirken i stede og prøve å svelge skuffelsen. For man blir skuffa når man trener til noe i flere måneder og plutselig ikke kan stille til start…

Så irritert ble jeg at jeg et par uker etter Birken bestemte meg for å løpe hel maraton i Oslo, ikke halv. Rett og slett for å kompensere for at jeg ikke fikk deltatt på hele Birken 😉

Mange tenker sikkert at løping er løping, men for å være helt ærlig så er det å løpe helmaraton kontra halv som to forskjellige idrettsgrener… Og jeg er ennå ikke helt sikker på hvilken jeg liker best. Mistenker at jeg heller mot halv fordi det er der jeg presterer best, men det er så klart også fordi jeg har løpt veldig mange løp på 21km.

Og selv om jeg ikke klarte tidsmålet mitt i Oslo i år er jeg så fornøyd med gjennomføringen av selve løpet og treningen opp til det at jeg har bestemt meg for å prøve igjen.

Så vanligvis legger jeg løpeskoene på hylla i september og fokuserer på styrketrening frem til januar/februar. Så klart løper jeg i denne perioden også. Typisk 2 økter i uka. Før jeg begynner oppkjøring til ny sesong. Ny sesong pleier også å starte med 10km under Holmestrand maraton i slutten av April. Også bygger jeg på treningen min mot sommeren etter April.

Sånn blir det ikke i 2020. For jeg vil prøve meg på nytt maraton i Holmestrand, etterfulgt av hele Birken og Oslo Ecotrail. En ganske intensiv vår/sommer sesong med andre ord.

Så i stede for å starte oppkjøring mot ny sesong i januar/februar kommer jeg til å slippe opp løpetreningen i noen uker nå. Kjenner at hode trenger å gjøre noe annet. Og så er det egentlig bare på´n igjen 🙂

Det blir gøy!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

23. september 2019 | Løpeskolen, Trening