Hva jeg, som kostholdsveileder, spiser på en dag!

Reklame 23. januar 2024 | Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter

Bestill med fri frakt  hos Norli HER

 

2. januar startet jeg med å følge min egen bok, 14 dagers KICKSTART. Og etter å ha fullført to uker, har jeg denne uka startet rett på uke 1 igjen.

Når jeg skrev boka var helt klart intensjonen å lage en plan du kunne følge i 14 dager, med jeg må altså innrømme at det å ha en konkret plan å følge, og ikke minst dette med å kunne hente seg ferdig, planlagte og tilberedte måltider i kjøleskapet, er det som er motivasjonen bak å gjenta programmet!

Hver uke får du to Food Prep menyer, med oppskrifter, handleliste og  detaljert beskrivelse for hvordan du skal lage og oppbevare maten.

Slik at når disse rettene dukker opp i kostplanen din så kan du bare gå å hente ferdige måltider i kjøleskapet.

Fordelene med dette:

  • Det gjør det svært enkelt å holde seg til kostplanen!
  • Tidsbesparende
  • Du trenger ikke lure på hva du skal spise eller stresse over neste matvalg
  • Alt du handler blir brukt = økonomisk

Du lager opp mat for 3 eller 4 dager av gangen:

Min erfaring er at mat holder seg best i kjøleskapet i 3-4 dager. Jo da, du finner retter som holder seg ok i 5 og 6 dager også, men da begrenser utvalget seg, det blir fort kjedelig. Ved å bruke 20-30 minutter ved kjøkkenbenken hver søndag og onsdag blir ikke food prep et langt og tidskrevende prosjekt, du har alltid oversikt over hva du har av råvarer tilgjengelig og du har alltid nylagde og fristende måltider klare!

Stek, kok, kutt:

TID er et viktig element når jeg setter opp mine Food Prep menyer! Derfor har jeg satt sammen menyene slik at det maksimalt er 1 rett som skal i stekeovnen. Dette er typisk den retten du starter med å lage, slik at alt annet blir klart mens dette står i ovnen.

Og vanskeligere enn det trenger det ikke å være når jeg alt har satt sammen oppskrifter, meny og handleliste til deg!

Flere har hatt lyst til å teste en slik dagsmeny, så hva er vel bedre enn å dele noen av mine favoritter som har gått igjen de siste 14 dagene!

Frokost:

Lunsj:

Middag: dette er det eneste måltidet som ikke food prepes. Det er fokus på enkle, raske og familievennlige oppskrifter som «lurer» inn ekstra grønnsaker, fiber og nærinsrik mat til store og små 😉

Kvelds:

Bestill boka med fri frakt hos Norli HER

 

Reklame 23. januar 2024 | Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter