Hotdogs med syltet rødløk og crispy søtpotet-terninger

20. februar 2016 | Middag

 

Hvid det er noe jeg er skikkelig svak for så er det pølser! Helst med masse digg tilbehør! Heldigvis er det ikke noe problem å gjøre en skikkelig hotdog til et sunt måltid. Og denne saken her vinner lett over bacongriller på bensinstajonen!


Syltet rødløk lager du slik:

4 stk rødløk

1dl Eplecidereddik

2dl sukker eller 0,5 dl sukrin

3dl vann

Ingefær

sitron

Salt og pepper


Slik gjør du:

1. Kok opp vann, eddik, sukker, strimler av sitronskall og ingefær. Tilsett litt salt og pepper.

2. Kutt rødløk i skiver.

3. Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned. Eller legg rødløken i et glass og hell laken over. Det er bare å la løken i laken stå i kjøleskapet og hent den frem når du vil bruke den, som med sylteagurk!

 

 


Cripsy søtpotet terninger lager du slik:

Skrell og kutt søtpoteten i små teninger. Litt mindre enn en spillterning.

Ha dem oppi fosskonde saltvann i 3 minutter. Hell av vannet

Strø over 1-2 ss maizena per søtpotet og bland godt så alt blir dekket av litt maizena.

Fordel dem så utover et stekbrett. Dryss over olje og krydder. Stekes i 10 minutter på 250 grader. Skru av ovnen og la de stå på ettervarmen i nye 10 minutter.

 

Velg alltid pølser med høyt kjøttinhold. Disse har 82%. Bytt gjerne det fine pølsebrødet ut med en grovere variant, lomper eller som her – salatblader.

 

Håper det smaker

 

Smil

Desiree

 

 


20. februar 2016 | Middag

Kommentarer (3)

Comments are closed.