Nå skulle jeg jo egentlig presentere en nydelig raw sitronkake.
Men etter en aldri så liten smell på Yoghurt heaven bestemte jeg meg for å drøye kakespisingen til i morra.
Istede skal jeg slå et lite slag for den mye utskjelte poteten!
Potet er en viktig kilde til vitaminer og mineraler, en god mengde essensielle mineraler, i tillegg til kopper og magnesium som er viktig for insulinfølsomheten og hjertehelsen.
Poteten er også en av våre viktigste kilder til vitamin C. Pluss kalium, vitamin B6, folat, Mangan, osv.
Sammenlignet med pasta, ris og grovt brød inneholder den nesten halvparten av karbohydratene, hvis det skulle være et poeng for deg.
Altså er det svært få grunner til å ikke ta en potet!
Min tradisjonelle bakt potet har et litt utradisjonelt fyll.
I bunn finner du ikke kryddersmør, men cottage cheese blandet med favorittkrydderet.
Ikke vær skeptisk før du har prøvd!
Toppingen er ganske klassisk; skinke, ost, mais og mager dressing.
Cottage cheesen øker proteininnholdet i retten betraktelig, og om du fremdeles er redd for karbohydratene i poteten (16g per 100g potet), vil den minske effekten på blodsukkeret.
Og sist, men ikke minst- det smaker godt!
-Desiree
#proteinmat
#familiemat
#sunkost
#helsekost
#bramat
#oppskrift