Hold vekten og den gode stimen helgen igjennom.

21. mai 2016 | Kropp


Bilde er hentet fra Googel

 

Helgen betyr for de fleste av oss ekstra kos og ekstra hygge, og det burde det virkelig. Er det noe jeg bruker mye tid på å lære kundene mine så er det at det skal være plass til helg, også når man ønsker er sunnere livsstil. Under en periode hvor man ønsker å gå ned i vekt er det kanskje plass til litt mindre helg, men det handler til syvende og sist om å finne en balanse du trives med. 

Man legger ikke på seg 2 kilo over en helg. Om vekten viser så på mandagen, så det det meste av dette væsk som forsvinner i løpet av en dag eller to. Du legger ikke på deg av en helg med kos og hygge, men om du har et mål om å gå ned i vekt kan nøkkelen til et suksessfylt vekttap ligge i nettopp helgen. Om du har vært flink og ligget i kaloriunderskudd hele uka kan nemlig en 2-3 dagers helg gjøre at du spiser opp dette underskuddet og går i null.


Hver helg og ferie har jeg som et lite mål å møte hverdagen litt sprekere enn jeg forlot den. Og da snakker jeg ikke nødvendigvis om trening. Jeg ønsker å møte hverdagen med litt lavere skuldre, mer energi og et stort smil. 

 

1. Få nok søvn.

Mange får ikke nok søvn på ukedagene, og når vi er trøtte eller mangler energi får vi ofte lyst på søtsaker og ekstra mat. Lite søvn øker også kroppens produksjon av stresshormonet kortisol. Kortisol er et fettlagrende hormon.

 

2. Start dagen med en god frokost.

Frokosten sette standar for dagen. Og starter du med en god, sunn frokost legger du grunnlaget for et stabilt blodsukker dagen igjennom.

 

3. Beveg deg.

Ikke nødvendigvis trening, men bevegelse. I helgen har vi gjerne litt ekstra tid. Prioriter en treningsøkt, en tur med familien eller aktiv lek med barna. Ikke bare gjør du rom for de ekstra kaloriene, undersøkelser viser når man er fysisk aktiv får man mindre lyst på usunne saker.

 

4. Drikk nok vann.

Vann renser kroppen, hjelper på fordøyelsen, er med på å regulere apetitten og holder deg mett lengre. Drikk nok vann!

 


Hva skal til for at du møter mandagen litt sprekere?


21. mai 2016 | Kropp

Kommentarer (4)

  1. Jeg må i lese slike motivasjonsinnlegg mange ganger for å klare det, pluss at jeg må gå igjennom hvorfor jeg gjør dette mange ganger, gjerne se på bilder av hvordan jeg ønsker å se ut og tenke at det er for meg selv jeg gjør dette!Takk for at du kommer med motivasjonsdrypp stadig vekk

  2. Hei! ELSKER bloggen din!!Har bare et kjapt spørsmål, prøver å kutte ned på kjøtt, og har begynt å spise en god del linser, med linser som «hoveddel» i måltidet. Samtidig prøver jeg og gå ned i vekt, men er det slik da at jeg ikke burde spise så mye linser, bønner etc ettersom jeg har lest at det er mye kalorier i det? eks at 100 gram grønne linser har 300 kalorier? Stemmer det?

Comments are closed.