Hjemmelaget proteinpulver – uten egg eller melk

6. desember 2017 | Ernæring, Frokost, Kropp

At proteiner er en viktig del av et balansert kosthold er nok de aller fleste klar over. Og stort sett hvor vi snur og vender oss støter vi på disse proteinene. Vi leser at de er kroppens byggesten, at de gir god metthetsfølelse, et stabilt blodsukker, osv, osv.

De fleste av oss har skjønt at proteiner er en god ting, også matvareprodusentene. Og i dag får du kjøpt «vanlige» proteinberikede matvarer i butikken, du får det barer, snop, drikker, kosttilskudd og pulvere som skal gi oss ekstra proteiner i kosten. Spørsmålet er så om vi trenger det?

At vi trenger det er det liten tvil om, men de aller aller fleste av oss får i oss nok proteiner gjennom kosten. Så personlig bruker jeg kun proteinpulver for å tilsette proteiner i mat hvor det kanskje er mangel på dem. Som for eksempel smoothies eller grøter.

Det finnes mange gode alternativer på markede, både når det kommer til innhold og smak, men i dag hadde jeg lyst til å vise deg hvordan du kan lage ditt eget proteinpulver, 100% naturlig og uten egg eller melk. Et supert alternativ for deg som har forskjellige allergier, eller kanskje vil spise litt mer plantebasert. Noe som nok de aller fleste av oss ville hatt nytte av 😉

 

Denne oppskriften gir deg et proteinpulver som inneholder ca. 13 gram protein per porsjon (0,5 dl). Tradisjonelle proteinpulvere gir deg ca. 20 gram protein, men til sammenligning inneholder et kyllinglår 18 gram. Så 13 gram protein er et fint tilskudd i en smoothie, grøt eller suppe.

Ca. 8 dl proteinpulver får du ved å blende sammen:

Ingredienser

  • 2 dl chiafrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl hempfrø
  • 2 dl linfrø

Ha alt i en blender og blend i 10-20 sekunder

Oppbevares i en tett beholder

Jeg pleier å tilsette litt smak i min halve desiliter proteinpulver. Typisk 2 ts vaniljepulver, 2 ts kanel eller 2 ts kakao. NAM!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

6. desember 2017 | Ernæring, Frokost, Kropp

Kommentarer (4)

Comments are closed.