Hjemmelaget Fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng – med ekstra grønnsaker, fisk og fiber

15. november 2017 | Middag

God morgen!

Onsdag allerede, og jeg må innrømme at jeg ennå ikke har fått trent denne uka! Mandag var det egentlig greit. Jeg hadde jo tross alt gått 35 km på bortoverski i helgen, men i dag må det skje noe. Og siden jeg kjenner meg selv så godt 😉 har jeg faktisk startet dagen med å ta treningstøy på! Jo, jeg skal i noen møter osv før jeg har tid til trening, men da er jeg liksom på vei! Bare et lite tips.

Som lovet er jeg tidlig ute med denne oppskriften i dag, slik at du har muligheten til å lage den som middag. Det er i bunn og grunn en ganske så klassisk fiskegrateng med hvit fisk, makaroni og hvit saus, akkurat sånn som denne familiefavoritten skal være, men jeg har lagt til noen ekstra grønnsaker, fullkorn makaroni, ekstra fisk, en litt sunnere hvit saus og en helt genial fullkorn topping.

Her hjemme ble den borte på null komma niks!

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

 • 2,5 dl fullkorn makaroni
 • 4 dl lettmelk
 • 2 eggeplommer
 • 2 dl vanlig kesam
 • 1 ss sennep
 • 1,5 ts salt
 • 1 ts revet muskat nøtt
 • Pepper til egen smak
 • 2 ss maizena
 • 5 fullkorn knekkebrød
 • Litt revet ost
 • 800 gram torsk
 • 3 gulrøtter
 • 1 purre
 • 1/3 del squash (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

 1. Start med å røre sammen melk, muskat, salt og litt pepper.
 2. Kok så makaronien i melken – i halve tiden som står på pakka.
 3. Ta kjelen vekk fra varmen og pisk inn eggeplommer, kesam og tilslutt maizena
 4. Del opp grønnsaker og fisk og fordel dette i en ildfast form
 5. Hell den hvite sausen over
 6. Knus knekkebrødene til fint mel i en blender eller stavmikser
 7. Strø over fiskegratengen – ha gjerne ost på også om det er slik du liker din fiskegrateng
 8. Stekes i ovnen på 220 grader varmluft i 30 minutter
 9. La gratengen sette seg litt på kjøkkenbenken før servering. Jeg pleier å la min stå å avkjøle seg i ca. 15 minutter

Siden gratengen både har grønnsaker og makaroni i seg serverer vi denne med en enkel grønn salat til. Håper det smaker!

Pst! I dag skal jeg faktisk lage noen deilige pepperkakekuler på Insta Story. Søte og sunne så klart, og helt perfekt om du som jeg ikke helt klarer å holde fingrene unna kakeboksen 😉

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

15. november 2017 | Middag