Første uka i november og jeg må altså innrømme at det har flyttet inn et lite juletre, julekrydder og julemusikk på mitt kjøkken. Jeg har en gyldig undskyldning for å være tidlig ute da! Jeg må jo ha alt det julete klart før dere skal bruke det!
Første søndag i advent sender jeg jo ut oppskrifthefte med juleoppskrifter til dere som står på nyhetsbrevet mitt, så da har jeg en del julete saker å få i boks før den tid. Vil du melde deg på nyhetsbrevet så finner på påmelding nederst i innlegget.
Første juleoppskrift på bloggen i 2016 blir denne deilige eplegløggen.
Til ca. 1 liter trenger du:
15-17 store epler.
Gjerne litt syrlige
1 liter vann
2 ss sukrin gold (sukkerfri versjon)
eller:
4 ss honning (fremdeles lite tilsatt sukker)
2 vaniljestenger
4 stk hel kanel
20 hele nellikspikere
4 stjerneanis
2 cm fersk ingefær
Slik gjør du:
- Vask og kutt opp eplene i biter.
- Ha i kjele og hell over vannet.
- La det koke under lokk til eplene er helt møre. 10-15 min ca.
- Sil av eplebitene med en sil eller dørslag. Trykk gjerne eplebitene litt ned så du får med deg mest mulig væske.
- Ha væsken tilbake i gryten, tilsett kryddere og la det stå og trekke på svak varme i minst 20 minutter.
- Sil av krydderet.
Synes du det er tidlig å begynne juleforberedelsene nå?
Comments are closed.