Første uka i november og jeg må altså innrømme at det har flyttet inn et lite juletre, julekrydder og julemusikk på mitt kjøkken. Jeg har en gyldig undskyldning for å være tidlig ute da! Jeg må jo ha alt det julete klart før dere skal bruke det!
Første søndag i advent sender jeg jo ut oppskrifthefte med juleoppskrifter til dere som står på nyhetsbrevet mitt, så da har jeg en del julete saker å få i boks før den tid. Vil du melde deg på nyhetsbrevet så finner på påmelding nederst i innlegget.
Første juleoppskrift på bloggen i 2016 blir denne deilige eplegløggen.
Til ca. 1 liter trenger du:
15-17 store epler.
Gjerne litt syrlige
1 liter vann
2 ss sukrin gold (sukkerfri versjon)
eller:
4 ss honning (fremdeles lite tilsatt sukker)
2 vaniljestenger
4 stk hel kanel
20 hele nellikspikere
4 stjerneanis
2 cm fersk ingefær
Slik gjør du:
- Vask og kutt opp eplene i biter.
- Ha i kjele og hell over vannet.
- La det koke under lokk til eplene er helt møre. 10-15 min ca.
- Sil av eplebitene med en sil eller dørslag. Trykk gjerne eplebitene litt ned så du får med deg mest mulig væske.
- Ha væsken tilbake i gryten, tilsett kryddere og la det stå og trekke på svak varme i minst 20 minutter.
- Sil av krydderet.
Synes du det er tidlig å begynne juleforberedelsene nå?
Hvordan oppbevarer du gløggen og hvor lenge er den holdbar?
På bildet ser det ut som du har appelsin oppi også? Og om man f eks har juleverksted, kan man bare la alle ingrediensene ligge i gryta sammen og putre? Er jo dekorativt med alt sammen og 🙂
Nina Fredrikke: Det er bare pynt 🙂
Hva er hot and cold diett m
Celina: Haha 🙂 Jeg har halsbetennelse så klarer bare å spise ting som er enten varmt eller kaldt 😛
Dette så veldig godt ut! må testes 🙂
Blir ikke dette mer te enn gløgg?
Anonym: Nei 🙂 Hvorfor tenker du det?
Ser kjempe godt ut! 😀
Jeg tenkte siden du koker krydder, urter og frukt i vann. Trodde det da ble te, men det ser godt ut så skal absolutt prøve. 🙂 Du er flink og inspirerende!!
Anonym: Det er jo det gløgg er 😉 Takk 🙂