Hjemmelaget eplegløgg

3. november 2016 | Jul

Første uka i november og jeg må altså innrømme at det har flyttet inn et lite juletre, julekrydder og julemusikk på mitt kjøkken. Jeg har en gyldig undskyldning for å være tidlig ute da! Jeg må jo ha alt det julete klart før dere skal bruke det!

Første søndag i advent sender jeg jo ut oppskrifthefte med juleoppskrifter til dere som står på nyhetsbrevet mitt, så da har jeg en del julete saker å få i boks før den tid. Vil du melde deg på nyhetsbrevet så finner på påmelding nederst i innlegget.

Første juleoppskrift på bloggen i 2016 blir denne deilige eplegløggen. 

 


Til ca. 1 liter trenger du:

15-17 store epler.

Gjerne litt syrlige

1 liter vann

2 ss sukrin gold (sukkerfri versjon)

eller:

4 ss honning (fremdeles lite tilsatt sukker)

 

2 vaniljestenger

4 stk hel kanel

20 hele nellikspikere

4 stjerneanis

2 cm fersk ingefær


Slik gjør du:

  1. Vask og kutt opp eplene i biter.
  2. Ha i kjele og hell over vannet.
  3. La det koke under lokk til eplene er helt møre. 10-15 min ca.
  4. Sil av eplebitene med en sil eller dørslag. Trykk gjerne eplebitene litt ned så du får med deg mest mulig væske.
  5. Ha væsken tilbake i gryten, tilsett kryddere og la det stå og trekke på svak varme i minst 20 minutter.
  6. Sil av krydderet.

Synes du det er tidlig å begynne juleforberedelsene nå?

 


3. november 2016 | Jul

Kommentarer (11)

  1. På bildet ser det ut som du har appelsin oppi også? Og om man f eks har juleverksted, kan man bare la alle ingrediensene ligge i gryta sammen og putre? Er jo dekorativt med alt sammen og 🙂

  2. Celina: Haha 🙂 Jeg har halsbetennelse så klarer bare å spise ting som er enten varmt eller kaldt 😛

  3. Jeg tenkte siden du koker krydder, urter og frukt i vann. Trodde det da ble te, men det ser godt ut så skal absolutt prøve. 🙂 Du er flink og inspirerende!!

Comments are closed.