Hjemmelagede fiskekaker

HJEMMELAGDE FISKEKAKER MED GULROTFRITTES | fri for mel, egg og melk

5. februar 2018 | Middag

God mandag morgen!

Her er det bare å kaste seg over dagens to do liste for å si det sånn! En liten uke til 6 ukers kurset BOOST DIN LIVSSTIL  starter opp, og det renner inn med spørsmål og henvendelser. Veldig, veldig gøy at så mange har lyst til å være med!

Det har gått hett for seg på kjøkkenet mitt det siste halve året for å utvikle oppskrifter til alle de nye online programmene. Og neste lille smakebit er disse fiskekakene, servert med gulrotfrittes og dilldressing.

Hjemmelagede fiskekaker

Å lage fiskekaker selv er nesten like enkelt som å gå å kjøpe dem i butikken. I tillegg er det mye billigere, og ikke minst du kan selv bestemme hva du skal putte i dem.

Fiskekaker har nemlig en lei tendens å inneholde minst like mye melk, melk og egg som fisk, men ikke disse. Disse lager du av kun fisk, grønnsaker og krydder!

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

  • 600 gram frossen sei (eller annen fisk)
  • 200 gram kokte poteter
  • 1 liten gul løk
  • Litt hakket dill (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • 1 boks kesam
  • Sylteagurker
  • 2 store gulrøtter per person
  • Litt olje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft
  2. Hakk løk
  3. Mos fisk og poteter til en glatt masse med en stavmikser
  4. Tilsett løk og  litt salt og pepper
  5. Form til fiskekaker på størrelse med en spise skje og brun i en panne.
  6. Skrell og kutt opp gulrøttene i staver
  7. Hell over litt olje, salt og pepper
  8. Ha fiskekakene og gulrøttene over på en bakeplate
  9. Stek i ovnen i 20 minutter
  10. Finhakk 1 dl sylteagurk og litt dill
  11. Rør inn i kesamen og smak til med salt og pepper

Og med det er ukas fiskemiddag i boks! Håper det smaker.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

5. februar 2018 | Middag