Trappeløp

HIIT økten som ikke belaster knærne

13. desember 2016 | Trening

HIIT 
eller høy-intensitet-intervall-trening, er en treningsmetode hvor du gir alt du har, 100%, i korte, korte intervaller. Etterfulgt av en ennå korter hvile eller en roligere arbeidsperiode.

Teorien bak det hele, og teorien er god nok, er at denne type trening øker kroppens behov for oksygen. Ikke bare under selve treningen, men også i perioden etter. Uten å bli for faglige er det dette som avgjør hvor mye kalorier og fett en treningsøkt forbrenner, både under og etter en økt.

Studier har vist at denne typen trening faktisk kan øke etterforbrenningen med så mye som 200 kalorier sammenlignet med tradisjonell styrketrening.

Så om du ikke alltid har lang til til trening er det ingen grunn til å fortvile.


BONUS!

Forskning viser at denne typen trening er særlig bra for deg som ønsker å ta av litt ekstra rundt midjen!

Ulempen med HIIT økter er at de ofte inneholder mange øvelser med hopp eller andre øvelser som knebøy og utfall. Øvelser som belaster knærne. De aller fleste kan gjøre disse øvelsene på sitt nivå, men noen føler seg litt utrygge på dem. Så jeg har satt sammen en fullverdig HIIT økt – uten hopp eller øvelser som belaster knærne.


Jeg gjør hver øvelse i 30 sekunder uten pause mellom øvelsene. Når videoen er ferdig tar du deg en liten pause før du gjentar den en gang til.

Hvor mange ganger? 2-4.


Lykke til!

 

13. desember 2016 | Trening

Kommentarer (6)

  1. Man assa… teller du til 30 inni deg? eller tar du det «bare sånn ca»? Jeg har nemlig en tendens til å telle himla fort når jeg blir sliten..klarer liksom ikke å stole på at jeg holder på i 30 sekunder.uansett – dette så spennende, utfordrende, men også overkommelig ut 🙂 skal prøves i kveld!

Comments are closed.