HERMAN SINE FØRSTE SMAKSPRØVER | og noen tanker om babymat

2. september 2018 | Uncategorized

Med en gang jeg fant ut at jeg var gravid gjorde jeg meg tanken at denne gangen ville jeg lage babymaten selv. Det er ikke dermed sagt at jeg ikke kommer til å gi Herman «kjøpemat» , det finnes veldig mye bra på markede i dag. Men med mer kunnskap i ryggsekken ønsket jeg altså å gjøre ting litt annerledes med Herman, enn jeg gjorde med Vilde for ti år siden.

Vilde ble som Herman fullammet til hun var rundt fem måneder gammel før vi begynte med smaksprøver. Jeg husker at hun fikk smake litt banan, men jeg fulgte ellers helsestasjonens råd om å introdusere henne for kjøpegrøt først, og fra hun var et halvt år gammel fikk hun et måltid grøt hver kveld.

Etterhvert ble det middagsglass og fruktmoser på pose, når hun begynte å spise samme mat som resten av familien husker jeg ikke, men jeg husker at det ikke var så enkelt.

Herman nærmer seg nå fem måneder, og begynner å bli en ganske så stor gutt! Jeg er faktisk litt overrasket over at pupp fremdeles er nok til å holde ham fornøyd, men vi har da begynt å forberede oss på at han skal ha litt mer fast føde om en måneds tid.  Derfor smaksprøver – en liten te skje hver dag.

Enn så lenge har jeg prøvd å tenke på variasjon på smak. At noen smaksprøver skal være sure, noen søte og noen litt mer bitre.  Jeg har brukt gratis guiden til www.barebrabarnemat.no.

Jeg har introdusert en ting om gangen, over tre dager, og så gått videre til neste.  Så langt har vi prøvd gulrotmos, eplemos og avokado. Både gulrotmos og avokado ble akseptert.

Første dag med en syrlig eplemos ble en blanding av smil (tror han synes det er gøy med skjea) og grining på nesa. Ikke helt sikker på denne med andre ord! Dag nummer to var det veldig tydelig at dette likte han IKKE. Så vi går tilbake til det søte (denne gangen banan) , noe bittert (brokkoli) før vi tar en ny runde med eplemosen. Ofte må babyer smake ting mange ganger før de liker det.

Enn så lenge har jeg lagd opp smaksprøver i isbit brett. Så tar jeg klumpene over på glass, merker hva det er, når det er laget og hvor lenge det holder.

Dette har jeg gjort med:

  • gulrot
  • søtpotet
  • pastinak
  • brokkoli
  • bromkål
  • eple
  • mango

Det høres kanskje ut som et stort prosjekt, men jeg har laget dem sammen med middag til familien. Det er bare å droppe salt eller krydder, blende og fryse ned i isbitbrett.  Mitt . beste råd om du vil lage babymaten selv eller bare noe av den selv – ikke gjør det så komplisert!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

2. september 2018 | Uncategorized

Kommentarer (3)

  1. Spennende siden min lille bare er noen dager yngre enn H. Vi har prøvd ut gulrotmos, sviskemos og brokkolimos. Eplemosen ligger klar i fryseren.

  2. Spennende! Nå har jeg bestilt boka til bare bra barnemat – kanskje jeg klarer p snu mitt eget kosthold litt når jeg blir bevisst gjennom barnematen

  3. Jeg visste også med en gang jeg ble gravid at jeg skulle lage babymaten selv. Jeg spiser jo bare hjemmelaget, da vil jeg ikke gi ferdigmat til min baby. Har boken til Bare Bra Barnemat, og så langt gitt tre dager hver av gulrotmos, avokadomos, søtpotetmos og avokado blandet med banan. Alt gikk ned på høykant med største smilene! Pastikknakkmos er klar i fryseren og skal prøve imorgen. Det er jo så enkelt og lite tidkrevende, kan ikke forstå at ikke alle gjør det!

Comments are closed.