Hemmeligheten bak sprø og fettfattig søtpotet french frittes

9. februar 2016 | Middag 

De fleste som har forsøkt å lage french frittes av søtpotet vet at det rett og slett ikke går. Selv om man dypper dem i olje og mishandler dem på sterk varme blir de bare ikke sprø slik som chips skal være! I beste fall klarer man å svi dem sprø, men det er jo ikke noe godt!

Man kan så klart frutyresteke dem, men da forsvinner liksom elementet av sunnhet også…. Jeg har forsøkt lenge, og 
endelig 

har det lykkes meg å finne frem til en metode hvor du kan bake søtpotet i ovnen, og sitte igjen med en sprø french frittes, akkurat som en french frittes skal være! 

Slik gjør du trinn for trinn.

 

1.

Start med å skrelle og dele poteten i staver. Prøv å få dem i samme størrelse som vanlige chips.

 

2.

Skyll stavene i kaldt vann. Gjenta gjerne et par ganger.

 

3.

Hell vann over stavene og sett dem i kjøleskapet i minst en time. De kan gjerne stå natten over.

 

4.

Hell vannet fra – ikke tørk dem.

 

5.

I en frysepose har du 2 ss maizena per søtpotet. Ha stavene i posten og rist godt så de blir dekket av maizena. Maizenaen vil bli litt flytende pga vannet på potetene.

 

6.

Fordel potetene utover et stekebrett. Prøv å unngå at de ligger inntil hverandre for best resultat.

 

7.

Dryss over olje og grovt salt.

 

8.

Steles midt i ovnen på 250 grader i 10 minutter. Snu dem og stek i nye 5-10 minutter. Følg med!

 

9.

Siste steg er like viktig som de 8 andre, ikke hopp over NOEN! Skru av ovnen og sett døren på gløtt, la chipsen stå på ettervarmen i 10 minutter før servering.Jeg elsker fersk persille på mine frittes! MOMS!

 

Stort Smil

Desiree

 

 


9. februar 2016 | Middag

Kommentarer (26)

 1. Du vil kanskje se litt på overskrifta.. 😉 Så må jeg bare spørre om den bløtlegginga (da det fører til tap av vannløselige næringsstoffer) – er den kritisk for resultatet?

 2. Hurra 🙂 den må bare prøves!Digge alle gode tips du kommer med på sunnere alternativ å gode treningsøvelsa 🙂 Tusen takk!Ønske dæ en fin dag!Trine

 3. Hei og takk for tips.Hvis jeg gjør det samme med vanlig potet er den da like fettfattig? Eller er det forskjell på stivelse her? Nå tenker jeg total kalorier.

 4. Hei, tusen takk for tips! Fulgte hvert eneste steg, og de ble definitivt bedre enn de jeg har laget tidligere 🙂 Søtpotet-fries blir nok aldri sprø på samme måte som vanlige fries, men nå ble de close enough!Men hva er »teorien» bak siste steg egentlig? At fukten skal få gå ut av ovnen? En mer skånsom form for nedkjøling (fordi glovarme frittes + kald luft/romtemp. = kondens?) )De som var tynnest ble forresten best, så anbefaler alle å holde de rundt max 1cm tykke, ikke mer!

 5. Laget disse igår ,ble kjempebra resultat! Har prøvd å fryse ned noen for å prøve å varme de igjen ved en senere anledning 🙂 Spent på det! 😀 Tusen takk Desiree! Du er så utrolig flink! Nå skal jeg lage sprø sjokoladekjeks i vaffeljern! 🙂 Ønsker meg oppskrift på sunnere Tandoori kylling 😉 God helg!

 6. Sååå deilig det så ut! 🙂 Hvilket stekeprogram bruker du?Varmluft? Over – og undervarme?

 7. Lagde dette nå i kveld, supergodt! Selv om mine så langt fra like lekre ut som dine 😉

 8. Prøvde ut søtpotet fries i går da dette er noe jeg savner etter å ha studert på Hawaii i 2 år. Der brukte jeg ofte taro i matlagningen som er en lilla søtpotet. Friesen ble kjempegod som tilbehør til øvnsbskt svinefilet, squash og sopp. Som du kanskje så p snappen jeg sendte i går, falt de i smak hos min mor, som forøvrig er en av dine PT kunder på Trimhuset. Vil også medele at du er en veldig hyggelig person å møte på i resepsjonen på trimhuset. Hilser alltid med et smil 🙂

 9. Takk for god oppskrift! De ble helt perfekt og kjempegode! Skal garantert lages igjen 🙂

 10. Helene: Kommer ann på hvor sprø du vil ha dem. Jeg bruker ca 1 ss per potet 🙂

 11. Takk for svar! 🙂 Jeg er av typen «må ha det inn med sugerør» når det kommer til matlaging. Tusen takk igjen, nå blir det søtpotet-chips 😀

 12. Hei Desiree!Kan jeg bruke noe annet enn maisena, for eks hvetemel?Keep up with the good work! <3

Comments are closed.