Helstekt kylling med timian og sitron

8. desember 2015 | Middag

Helstekt kylling er et skikkelig barndomsminne for min del.

Bestemors, så klart, med poteter, brun saus og agurksalat. Nam!

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid sett for meg at dette skulle være både tidskrevende og vanskelig. Men med noen av bestemor sine triks og mine egne favorittkryddere tar det kun en time å lage en deilig, saftig kylling, med sprøtt skinn og deilig tilbehør.

Til 4-5 personer trenger du:

1 fersk kylling

4 ss smør

2 fed hvitløk

1 økologisk sitron

Frisk timian

1 stor stekepose

 

Slik gjør du:

Smelt smør og ha hakket hvitløk oppi.

Salt og peppre kyllingen, del sitronen i to.

Legg 2-3 kvister timian inn i kyllingen, trykk en halv sitron inn, legg 2-3 nye kvister inn og så en ny sitronbit

Hell det smeltede smørret over. Ha kyllingen i en stekepose.

Stekes på 200 grader i 60 minutter

 

Når det er 15 minutter igjen av steketiden tar du kyllingen ut av stekposen. Hell kraften i en skål.

Denne skal du når helle litt og litt over kyllingen de siste 15 minuttene. Jeg gjorde det hvert 5 minutt.

På dette tidspunktet passer det å sette på poteter, grønnsaker og annet tilbehør.

Vi hadde gulrøtter stekt i litt olje og mørk fiber sirup, poteter, saus og brokolini.

La gjerne kyllingen hvile i 10-15 minutter før du deler den opp.

 

Håper det smaker.

Smil

Desiree

 


Vil du stemme meg videre til finalen i Vixen Bloggawards så kan du gjøre dette
HER

<3


8. desember 2015 | Middag

Kommentarer (2)

Comments are closed.