Helstekt kylling er et skikkelig barndomsminne for min del.
Bestemors, så klart, med poteter, brun saus og agurksalat. Nam!
Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid sett for meg at dette skulle være både tidskrevende og vanskelig. Men med noen av bestemor sine triks og mine egne favorittkryddere tar det kun en time å lage en deilig, saftig kylling, med sprøtt skinn og deilig tilbehør.
Til 4-5 personer trenger du:
1 fersk kylling
4 ss smør
2 fed hvitløk
1 økologisk sitron
Frisk timian
1 stor stekepose
Slik gjør du:
Smelt smør og ha hakket hvitløk oppi.
Salt og peppre kyllingen, del sitronen i to.
Legg 2-3 kvister timian inn i kyllingen, trykk en halv sitron inn, legg 2-3 nye kvister inn og så en ny sitronbit
Hell det smeltede smørret over. Ha kyllingen i en stekepose.
Stekes på 200 grader i 60 minutter
Når det er 15 minutter igjen av steketiden tar du kyllingen ut av stekposen. Hell kraften i en skål.
Denne skal du når helle litt og litt over kyllingen de siste 15 minuttene. Jeg gjorde det hvert 5 minutt.
På dette tidspunktet passer det å sette på poteter, grønnsaker og annet tilbehør.
Vi hadde gulrøtter stekt i litt olje og mørk fiber sirup, poteter, saus og brokolini.
La gjerne kyllingen hvile i 10-15 minutter før du deler den opp.
Håper det smaker.
Smil
Desiree
Vil du stemme meg videre til finalen i Vixen Bloggawards så kan du gjøre dette
HER
<3
Noe så nydelig! nam 😀
Bergensergenser: Takk 🙂