Hard(core).

30. april 2013 | Trening

 I innlegget om hvordan få en flatere mage snauet vi så vidt innom temaet core trening, eller trening av kjernemuskulatur, kroppkorsettet.Uten å gå inn i en egen anatomitime snakker vi om disse musklene:

Uansett om du er mosjonist, toppidrettsutøver eller soffasliter vil en sterkere core bidra til bedre prestasjoner, mindre skader og en bedre hverdag.Trener du på et treningssenter vil en sterkere core for eksempel gjøre at du klarer å løfte tyngre, med riktig teknikk.Hvis du jogger vil det gjøre at du får bedre holdning og skaper mer kraft i steget, som gjør at du løper fortere.Hvis du har en stillesittende jobb vil en sterk core gjøre at du blir mindre sliten i rygg, nakke og skulder. Dette gjelder også hvis du står mye rett opp og ned. Hvis du liker å slite ut soffaen vil en sterkere core gjøre at du får minde vondt i kroppen av det også! Vinn, vinn, vinn og vinn!Så! For å oppnå en bedre holdning, flatere mage, mindre smerter i rygg og nakke, bedre kraftutvikling, osv, osv gjør på dette viset.Roterende planke.

Start i en høy planke.Trekk inn navelen, slik at du strammer magen. Du kan forestille deg at noen prøver å slå deg i magen og du kniper til.Strekk på hofter og knær.

Roter over på sider og strekk armen opp mot taket.Skyv hoftene så høyt opp du klarer.Tilbake til utgansposisjon og roter over til den andre siden.Roter10 ganger totalt før du går til neste øvelse.Bekkenløft med strakt ben.

Armene ut til siden med håndflaten opp.Her også, knip i magen.Strekk ut det ene benet.

Skyv hoftene opp mot taket.Utfordringen her er å holde hoftene paralelle. Hoften på det strake benet vil gjerne tippe ned mot gulvet. Ikke la den gjøre det! Knip magen og fokuser på å skyve det opp.Gjenta 10 ganger på hvert ben før du går til neste øvelse.Fjellklatreren.

Start igjen i en høy planke.

Trekk benet ditt ut til siden og frem til kneet treffer albuen (du kommer dit tilslutt).Jobb annenhver side. 10 totalt.Fallskjermhopperen.

Ligg flatt på magen og strekk den ut som en stjerne.Løft hender og føtter opp fra gulvet- kontrolert!Hold blikket ned.

Tenk at du skal strekke deg så langt du kan ut i alle fire kantene.Løft 10 ganger og gå tilbake til øvelse nummer 1.Gjenta øvelsene sirkulært 3 ganger.Dette er en måte å gjøre det på. Metodene er mange, og det finnes en rekke ulike treningskonsepter og utstyrsleverandører som spesialiserer seg i denne type trening- nettopp fordi det er så viktig for oss å gjøre det!10 minutter før du inntar horisontal stilling i soffaen er alt som skal til 😉

 P.s.Har du likt min Facebookside?
www.facebook.com/Fitfocuse
Flere bilder og små tips der!

 


30. april 2013 | Trening

Kommentarer (4)

  1. Utrolig fin blogg du har! Måtte bare få sagt det hehe.. Stå på masse videre med bloggen, jeg skal følge med!

  2. Så flink du er! Jeg trener ikke i det hele tatt, bør vel kanskje starte snart 🙂

Comments are closed.