HALVMARATON i april, mai eller juni? Slik burde du trene NÅ!

Reklame 15. januar 2024 | Løpeskolen

egen reklame

Hvis du har planer om å løpe et halvmaraton i april eller mai så er det nå, som i NÅ, du burde begynne å trene.

Har du satt deg et mål i slutten av juni kan du prokastinere en uke eller to til, men å starte litt tidligere gir mer rom i treningsplanen for uforutsette ting som sykdom, overtid på jobb, osv.

STERKERE LØPER er min online løpegruppe laget for deg som vil bli god på å løpe 10-21 km, og i dag starter vi opptreningen mot vårens løpssesong. Du kan fremdeles rekke på bli med ved å melde deg inn HER

Og hvordan trener vi så i januar og februar?

STYRKETRENING:

Du blir ikke en rask, effektiv og utholdende løper uten å trene styrke. Så i januar og februar trener vi fremdeles styrke 1-2 ganger i uka!

LANGINTERVALLER:

Lengre intervaller med litt lavere intensitet enn du kanskje er vant med er viktig for å bli god på å opprettholde fart over tid.

ROLIGE LANGKJØRINGER:

Det er fort gjort å tenke at dette bare er viktig for de som løper 21km eller lengre, med disse øktene har også sin plass i treningsprogrammet for deg som vil løpe en rask 10km.

 

KORTE INTERVALLER:

Å bli en rask løper krever faktisk at du løper mer av de rolige øktene, men du trenger også noen økter hvor du virkelig får opp tempoet. Det gjør vi med disse kortintervallen.

 

STRUKTUR:

For å pakke alt dette inn i et treningsprogram slik at du får progresjon, og ikke prøver å gjøre alt på en gang, er det viktig å ha et strukturert treningsprogram! Gjerne med litt tester underveis mot målet ditt.

Og akkurat dette får du i STERKERE LØPER! Ikke la oppstarten i dag eller i februar gå fra deg! Meld deg på HER

 

 

 

Reklame 15. januar 2024 | Løpeskolen