HALVMARATON denne våren? Disse øktene burde du ha i programmet ditt!

Reklame 19. februar 2024 | Løpeskolen

egen reklame

Har du satt deg som mål å løpe et Halvmaraton i april, mai eller begynnelsen av juni så er du forhåpentligvis veldig godt i gang med forberedelsene!

Halvmaraton er er morsom distanse som «alle» kan løpe. Ja, det er langt, men er målet ditt først og fremst å gjennomføre en 21km, så klarer du det med 2-3 løpeøkter i uka.

Begge mine online løpegrupper kan hjelpe deg trene til en Halvmaraton. BOOST LØPEGLEDEN gruppa er best for deg som skal løpe Halvmaraton for første gang, og har fokus på å gjennomføre.

Mens STERERE LØPER passer best for deg som alt har løpt over en lengre periode, kanskje du har løpt Halvmaraton før? Og nå vil trene ennå mer strukturert slik at du kan gjøre det ennå bedre!

Begge grupper har deltagere som skal løpe løp i april og mai, og dette er de øktene de fokuserer på i sine programmer akkurat nå!

 

DEN ROLIGE LANGKJØRINGEN:

Dette er helt klart den viktigste økten i programmet, og burde prioriteres hver uke. Selv om denne økten utføres i sone 1 trener du her både kondisjon og utholdenhet. Det er denne økten som gjør kroppen din sterk nok til å tåle å løpe 21km!

 

INTERVALLER:

Intervaller er en naturlig del av alle løpeprogrammer. Disse øktene øker din aerobe kapasitet og er med på å gjøre deg raskere. I starten av en treningsfase inn mot et halvmaraton kan disse intervallene godt være korte, men etterhvert burde de være lengre. For eksempel 2000 meter x 4 eller 8 minutter x 4.

 

FARSTLEK: 

Intervaller er gøy, men når vi løper løp så kan vi jo ikke stoppe å ta pause hvert 8 minutt, eller hver 2000 meter. Fartslek er økter hvor vi jobber med å holde vekselvis høy og lav fart, uten å stoppe opp.

Perfekt for å trene på å kunne styre intensiteten når du løper, og kjenne hvordan det faktisk er for kroppen å løpe et løp.

 

STIGNINGSLØP:

Disse gjøres gjerne i kombinasjon med andre økter, enten etter en oppvarming eller etter endt økt. Formålet med stigningsløp er å  forbedrer din løpsøkonomi og gjør deg mer effektiv.

 

BAKKEINTERVALLER:

Å trene bakkeintervaller for halvmaraton kan være en effektiv og skånsom måte å bygge opp styrke, eksplosivitet og fart når du trener for et halvmaraton.

 

Men trener man alt dette hver uke?!

Svaret er nei!

Og dette er nok hovedforskjellen på å trene litt tilfeldige økter for å komme i mål, eller trene etter en strukturer plan.

For uavhengig av om man kan trene 2 ganger i uka eller 5, så kan man ikke gjøre alt på en gang.

 

Har du lyst til å trene til ditt neste halvmaraton sammen med meg?

Da har mine online løpegrupper ny oppstart mandag 4. mars!

Du melder deg på HER

 

 

 

 

Reklame 19. februar 2024 | Løpeskolen