GYROS TALLERKEN | middagsbowl med smak av Hellas

Reklame 26. oktober 2021 |

Reklame Rørosmeieriet

 

Høst betyr produktnyheter i butikken, og de siste ukene har jeg testet tre nyheter fra Rørosmeieriet. Bakemjølk, lett Creme Fraiche og tadaaaaa- Middags Ost!

Ord kan ikke beskrive hvor entusiastisk jeg er for denne nyheten!

Middagost er en mager og proteinrik ost, formet som en burger, som kan stekes på stekepanna og brukes som et proteinrikt alternativ til kjøtt!

Det kan også spises uten å varmebehandles først, perfekt i en salat eller en wrap.

Som du nok kan forestille deg har hjernen min nesten gått i overdrive med tanken på hvor mye denne osten kan brukes til. Så mange muligheter.  Burgere, wraps, i salater, i gryteretter, i supper og på brødskiva.

Siden jeg for tiden har dille på middags bowls startet jeg der, og brukte den i stede for kebab, i en deilig, gresk inspirert middags salat.

 

Denne osten kommer i praktiske, små bokser. Boksen inneholder to burgere a 80 gram, og er perfekt å bruke til marinering.

Jeg har altså marinert mine i en enkel gyros mariande, som jeg bare helte ned i boksen dagen før vi skulle ha disse til middag.

Mariande til 2 burgere:

Ingredienser

  • 4 ss olje
  • Saften av 1/2 sitron
  • 3 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts cummin
  • salt og pepper

Rør sammen alle ingrediensene og hell ned i boksen.

Varm opp en stekepanne til middels varme. Legg «burgerene» i panna sammen med resten av marinaden. Stek et par minutter på hver side.

Tilbehør til salaten

Lime syltet rødløk:

Ingredienser

  • 2 små rødløk i tynne skiver
  • Saften av 6 lime
  • 0,5 ts salt

Hell limejuice og salt over rødløken og sett i kjøleskapet i 15 minutter

Jukse hummus:

Ingredienser

  • 1 boks kikerter
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje

Hell vannet av kikertene og skyll godt.

Mos alle ingrediensene med en stavmikser og smak til med salt

Tatziki:

Ingredienser

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1  agurk
  • 0,5 ts salt
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Riv agurken på rivjern, hakk hvitløken.

Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Til salaten:

Ingredienser

  • hjertesalat
  • tomater
  • agurk
  • oliven

I første omgang finner du Middagsost hos Meny. Men husk at du kan be din lokale kjøpmann om å ta det inn. Det måtte jeg også gjøre. Ikke noe problem der.

Les mer om nyhetene hos Rørosmeieriet HER.

 

Stort Smil

Desiree

 

Reklame 26. oktober 2021 |