Gulrotkake; sukkerfri og uten helsekostprodukter

18. januar 2016 | Godis og kaker

Denne helgen rundet Snapchaten min 5000 følgere!

For meg er det helt vilt! Jeg husker ennå da jeg opprettet den i sommer.

– Hva skal jeg legge ut her som er av interesse for leserene mine?!?

Jeg ville bruke den til noe 
mer 

enn reklame for bloggen min, og hverdagen min er ikke spennende nok til å dele i stort omfang! Ikke er jeg crazy underholdenede, ikke er jeg god på å mime etter sanger, tja…

Etterhvert synes jeg snapchat har blitt et veldig godt tilskudd til bloggen. Du får se hvordan jeg faktisk lager maten som kommer på bloggen, ofte deler jeg oppskrifter og øvelser som kun kommer på snapchat. Jeg får vist dere de små triksene mine som kanskje ikke fyller et helt blogginnlegg, dere får muligheten til å påvirke innholdet på bloggen og ikke minst – snappen min er åpen! Jeg elsker denne direkte kommunikasjonen med følgerene mine!

Søndag ville dere at jeg skulle bake Gulrotkakemuffins – uten helsekostprodukter. Jeg tok meg friheten til å lage en gulrotkake, men den kan så klart lages i muffinsformer også.

Du trenger:

 

3 gulrøtter

1 eple

1 stor banan

2 egg

2 ss yoghurt naturelle

1 håndfull rosiner

 

100 gram mandler

50 gram kokosmasse

50 gram havregryn

2 ss kanel

1/2 ts nellik

1/2 ts kardemomme

 

Slik gjør du:

Riv gullrøtter og eple.

 

Bland sammen mandler, kokosmasse og havregryn. Dette skal males til mel. Bruk stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin.

Ha så alle ingrediensene i en bolle, mos det hele så sammen med en stavmikser.

Stekes på 160 grader i 30 minutter.

 

Jeg delte min kake i to for å få to lag.

Til glassur brukte jeg:

1 1/2 pakke kremost

Sukrin melis

 

Vil du følge meg på Snapchat så er navnet Fitfocuse.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

Noater:


#sukkerfri


#oppskrift


#gulrotkake


#bakeutensukker


#diamat


#sunbakst


#glutenfri


18. januar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (32)

  1. Nam!! Hvor mange kakestykker er innafor sånn midt i uka? 😛 Skal teste ut denne en dag 😉

  2. Hei!Går det annt å bytte ut mandlene, kokos massen og havregrynene med mandelmel, kokosmel og havremel? Isåfall vet du hvor mye i gram dette blir sånn ca?Så nydelig ut! 🙂

  3. Denne så veldig god ut 😀 Takk for oppskrift! Ha en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂

  4. Ååh elsker gulrotkake 🙂 Er smaken veldig lik vanlig gulrotkake med sukker? 🙂

  5. Hvor får man kjøpt sukrin og sukrin melis? 🙂 Btw kjempe inspirert av oppskriftene dine da jeg jobber for tiden med å lage alt fra bunnen av og kutte ut halvfabrikat.Så takk 😀

  6. Den så kjempegod ut!! Skal prøves til helgen. Synes det er kjempefint at du legger ut oppskrifter på søtsaker uten masse rare helsekostprodukter (selv bruker jeg svært lite av det). 🙂

  7. Fint om du opplyser om str på kakeformene du bruker, for nå har jeg bommet på både oreokake og brownies 😛 Ellers tommel opp 🙂

  8. Den så god ut! Har du noen idè om hvor mye kalorier det er per 100 gram på den? Jeg følger Grethe Roede og teller kalorier… 😉

  9. Har lyst å prøve denne.. Men må gulrøttene og eplet først rives, før de skal moses med stavmikseren?

  10. Nå er kaken laget og den ble igrunn veldig bra 🙂 Men skal den være litt deigete eller sånn «smule-kake» konsistens? Hmm..

  11. Færskingen: haha 🙂 det er et godt spørsmål 🙂 jeg husker faktisk ikke, men den var ikke smulete 🙂

  12. Hehe, godt å høre 🙂 Min ble nemlig ganske klissete.. meeen veeeldig god på smak. Bare lurer på om den ble litt lite stekt, eller om den skal være sånn. Uansett, mer enn godkjent her i heimen 😉 Ha ei fin helg!

  13. Bruker du kremost med smak? Er den gule med mandarin god til mon tro…. lr er det best me naturell….?

Comments are closed.